Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου για την προσφυγική κρίση


Πολίτες του Περιστερίου, Περιστεριώτες και Περιστεριώτισες
Αυτές τις ημέρες είμαστε όλοι μάρτυρες της κορύφωσης του δράματος των προσφύγων που οξύνεται όλο και περισσότερο λόγω των απαράδεκτων αποφάσεων κάποιων χωρών για κλείσιμο των συνόρων τους, ενάντια στις διεθνείς συνθήκες, τις Ευρωπαϊκές συμφωνίες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα όχι για να μείνουν αλλά επειδή η χώρα μας είναι το πέρασμα προς την Βόρεια Ευρώπη, στις χώρες της οποίας θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα της κατεστραμμένης από τους πολέμους ζωής τους. Δυστυχώς όμως, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να εγκλωβιστούν προσωρινά στη χώρα μας, από τους φράχτες που υψώνονται στα σύνορά μας από τις όμορες χώρες.
Η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» θέλοντας να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τεράστιας αυτής ανθρωπιστικής κρίσης θα δώσει όλες τις δυνάμεις της πλαισιώνοντας κάθε πρωτοβουλία πολιτών ή φορέων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και για τη δημιουργία ομάδων εθελοντών για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πρόσφυγες.
Για το σκοπό αυτό προτιθέμεθα να συνδράμουμε στη δημιουργία μιας Διασυλλογικής Περιστεριώτικης Κίνησης για τους Πρόσφυγες που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και της οργάνωσης της όποιας παρεχόμενης βοήθειας, όπως την καθημερινή συλλογή, ταξινόμηση, μεταφορά και διανομή του υλικού που θα συγκεντρώνεται, την καταγραφή και τη διάθεση των εθελοντών, κ.λπ.
Οι Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου καλούν τον κάθε πολίτη του Περιστερίου, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, τον κάθε συλλογικό φορέα της πόλης, να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, επιδεικνύοντας τουλάχιστον την ευαισθησία που αρμόζει σε μια πόλη που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες.
Ιδιαίτερα, καλούμε την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Περιστερίου:
  • Να εναρμονιστεί άμεσα με το κοινό αίσθημα των πολιτών αξιοποιώντας την άμεση ανταπόκριση των απλών ανθρώπων και συλλογικοτήτων, συμβάλλοντας πρακτικά στο συντονισμό των αλληλέγγυων πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών, βοηθώντας την κάθε πρωτοβουλία με παροχή αποθηκευτικών χώρων, μέσων μεταφοράς, κ.λπ.
  • Να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το τι συμβαίνει και να προετοιμασθεί για κάθε σενάριο που πιθανόν η συγκυρία θα αναδείξει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εκπονώντας ένα στοιχειώδες σχέδιο δράσης π.χ. την υπόδειξη κτηρίων προσωρινής φιλοξενίας στα οποία θα μπορούν οι πρόσφυγες να έχουν την καλύτερη δυνατή διαβίωση, την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων, κ.λπ., επιδιώκοντας και τη συνεργασία  με γειτονικούς δήμους.
Ο Δήμος Περιστερίου, ένας προσφυγικός δήμος, χαρακτηρισμός τον οποίο αρέσκεται να υπενθυμίζει ο Δήμαρχος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αγνοήσει ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα της κοινωνίας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων δήμων της χώρας που δεν δήλωσαν αναρμόδιοι…
Πολίτες του Περιστερίου, Περιστεριώτες και Περιστεριώτισες
Το προσφυγικό είναι θέμα όλων μας. Του καθενός και της καθεμιάς μας και δεν χωρά επικοινωνιακούς χειρισμούς. Οι πρόσφυγες είναι συνάνθρωποί μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δράμα τους με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, φροντίζοντας ταυτόχρονα να μην υπάρχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη δική μας τοπική κοινωνία.
  • Ζητάμε να σταματήσει ο πόλεμος στις χώρες των προσφύγων και να βοηθηθούν ώστε να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους εκεί.
  • Ζητάμε να ανοίξουν τώρα τα σύνορα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για την ασφαλή διέλευση των προσφύγων και για την κατανομή τους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς υποκρισίες και εκβιασμούς.
Περιστέρι, 2 Μαρτίου 2016
Η Συντονιστική Επιτροπή της δημοτικής παράταξης
«Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου