Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο

                                                      
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν αρχικά τα δυτικά της χώρας, ενώ τα φαινόμενα στη σηνέχεια θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κακοκαιρία από την οποία αναμένονται επικίνδυνα αλλά όχι ασυνήθιστα φαινόμενα, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά.
Πρώτες περιοχές που θα πληγούν από τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται ανατολικότερα.
Έτσι την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, από την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, και πιθανώς πρόσκαιρα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής.

Για σήμερα Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις νοτιανατολικοί στο Ιόνιο.
Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές οι οποίες από τη νύχτα πιθανόν να μετατραπούν σε καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 17 και 20 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή στη νοτιανατολική νησιώτικη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Σημειώνεται ότι ευνοείται ότι η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια ενώ στα υπόλοιπα θα σημειωθεί μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου