Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


                                                       

Αμφιταλαντευόμουνα μεταξύ του σημερινού τίτλου και του απορριφθέντα "ΖΩΗ, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ", που αρχικά είχα κατά νου. Κάτι σαν τα λαϊκά περιοδικά ευρείας κατανάλωσης, που δεν μπορούν να αποφασίσουν για εξώφυλλο ποια από όλες τις "γυμνές" τους φωτογραφίες θα διαλέξουν για την τρέχουσα επικαιρότητα. Μία γυμνή φωτογραφία, τελικά, γυμνή παραμένει είτε δείξεις μπούτι ή στήθος ή και τα δύο ,φάτσα φόρα ή δήθεν συγκεκαλλυμένα καλλιτεχνικά. Οπως και να τα πεις τα μνημόνια, μνημόνια παραμένουν , το ίδιο και τα χαράτσια στους φτωχούς, σταδιακή απαλλοτρίωση του σπιτιού τους, και η αύξηση του ΦΠΑ παντού κι ολούθε καταλήγει να πηγαίνεις για την προσφορά φέτας στο σούπερ μάρκετ και χιλιάδες άλλοι να την έχουν πάρει, πριν από εσένα , αξημέρωτα.Και ας πάνε επιτέλους να χαθούνε από μπροστά μου όλοι αυτοί οι ξύπνιοι ελληναράδες ή ξένοι εταίροι μας, που μας πασάρουν όλο γερμανικά προϊόντα , που η τύφλα τους να τα κάνει γερμανικά, που εκεί δήθεν παράγονται,γιατί είναι και δουλευταράδες αυτοί οι Γερμανοί και προφθαίνουν και τα φτιάχνουν , αλλά τάχατες, επειδή στην Ελλάδα συσκευάζονται πλασάρονται όλα για "Ελληνικά". Ολους και όλα από καιρό τα έχουμε καταλάβει και κανείς σας δεν μπορεί, βρε ψευταράδες και μαυραγορίτες, να μας κοροϊδέψει, μόνο η ανάγκη μας ασφυκτικά πια μας σφίγγει το ζωνάρι κι η εθνική μας θλίψη κόμπος πικρός πάνε πάνω από πέντα χρόνια , που δεν μας αφήνει ούτε τραγούδι ούτε χορό ούτε ήχο να σφυρίξουμε...κι ένα ΟΥΣΤ όλοι μαζί. Ναι, είναι κι οι πολυεθνικές, που ανησυχούν από που και με ποια χαράτσια θα βουτάνε αποζημιώσεις παγκόσμια και το ΔΝΤ ,που σχεδιάζει ενιαίο νόμισμα, λένε, σε παγκόσμιες κυβερνήσεις.. Και οι ελληνικές οι τράπεζες, που αγωνιούν πόσα δισεκατομμύρια θα πάρουνε, που και αυτά ο ελληνικός λαός σε δάνεια θα τα φορτωθεί. Ντροπή και όνειδος να μη χαίρεσαι, που Ελληνας γεννήθηκες σε μια χώρα στολισμένη με του ήλιου του ηλιάτορα το φως...
Τη ζωή συνέχεια στοχάζομαι, όχι την Κωνσταντοπούλου, μα την άλλη τη δική μου και τη δική σας, των πολλών, που στη δική μου μοιάζει,, όχι των πλούσιων, των κλεφταράδων, των καλοβολεμένων και των λαμογιών.
Την εθελοντική την εισφορά θα αφήσουμε πάλι στους εθελοντές έλληνες (:) εφοπλιστές μας να την πληρώσουν, γιατί το παρελθόν μας έχει αποδείξει, πως στον εθελοντισμό σκίζει ο κλάδος τους αυτός και αποτελούν (πλην τριών ,νομίζω, που πέρισυ πλήρωσαν) διεθνές παράδειγμα βοήθειας στην πατρίδα τους.
Και τη Βούλτεψη τη Σοφία ,όλο σκέφτομαι, που τσίριζε, πως άμα βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε ούτε χαρτιά υγείας. Κι αυτή λάθος τα υπολόγιζε, γιατί χαρτιά υγείας στη χώρα πολλά έχουμε, αλλά πραγματικά στα σπίτια μας σε λίγο δεν θα παίρνουμε ,γιατί με τόσο υψηλές τιμές, που ξαφνικά αναρριχήθηκαν, στις προγονικές πέτρες, φύλλα κι εφημερίδες θα γυρίσουμε...
Τι είπα: Εφημερίδες; Αυτό το διαγράφω, γιατί κι εφημερίδες χρήμα να αγοράσουμε δεν έχουμε και βλακείες στην πλειοψηφία τους γράφουνε, όποτε μόνο στα φύλλα και στις πέτρες και στο τρεχούμενο νερό θα καταλήξουμε.
Ποτέ δεν είναι αργά. Δεν το έγραψα για μένα φυσικά. Ελπίζω να ισχύει για εσάς. Μα για τη φίλη μου την Ελλη, που σχεδόν στην ηλικία μου πήγε με το σπαθί της τα δύο τελευταία της μαθήματα, που χρόνια είχε αφήσει στη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και τα έδωσε και μία υπέροχη έκθεση διπλωματική την περασμένη τη βδομάδα παρουσίασε και με το καλό το πτυχίο της θα πάρει, τελικά ήταν η ώρα η κατάλληλη τώρα.
Γιαυτό, κι εσείς κι εγώ ανασκουμπωθείτε κι ό,τι μπορείτε, πρέπει κι ελπίζετε μη το αφήνετε σε αναθέσεις κι εθελοντισμό, παρά μονάχοι ή και μαζί ας το πράξουμε.. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου