Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει την συγχώνευση στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.



Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας για τη νέα προκλητική πράξη συγχώνευσης στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.  
Συγκεκριμένα, μετά και την περσινή συγχώνευση των Δημοτικών 30 και 49, φέτος η Διεύθυνση προχώρησε ένα ακόμα βήμα και αποφάσισε τη συγχώνευση των 3 τμημάτων της Δ’ Δημοτικού σε 2, δημιουργώντας τμήματα 27 μαθητών!!!
Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όλοι όσοι, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων όλο το προηγούμενο διάστημα, προειδοποιούσαμε ότι το πράγμα δεν θα τελειώσει εκεί αλλά ότι οι συγχωνεύσεις θα συνεχιστούν και με τις συνενώσεις τμημάτων.
Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το ολοήμερο, το τμήμα ένταξης δεν λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια ενώ υπάρχουν σοβαρά κενά σε δασκάλους ειδικοτήτων.
Στις διαμαρτυρίες των γονέων για τα κενά βρέθηκε το «ισοδύναμο μέτρο»: κατάργηση ενός τμήματος της Δ’ Δημοτικού για να καλυφθούν κάποια από αυτά.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας πιστή στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έπραξε αυτό που πράττει πάντα: Αδιαφορεί για τις ανάγκες των παιδιών μας και κάνει ό,τι μπορεί για να τηρήσει το γράμμα και πνεύμα του νόμου που επιτρέπει το στοίβαγμα των μαθητών του Δημοτικού με το 25+10% ανά τμήμα.
Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου απαιτεί
·         Άμεση ανάκληση της απόφασης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
·         Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
·         Άμεση λειτουργία όλων των ολοήμερων και τμημάτων ένταξης.
·         Άμεση ικανοποίηση των αιτήσεων για παράλληλη στήριξη.
·         Κανένα τμήμα με περισσότερους από 20 μαθητές.
Καλούμε τους γονείς του 30ου Δημοτικού να κινηθούν μαζικά, άμεσα και αποφασιστικά χωρίς χρονοτριβή για την απόκρουση αυτής της πρόκλησης.
Στον αγώνα τους αυτό πρέπει να βρουν συμπαραστάτες το σύνολο των γονέων και των εκπαιδευτικών φορέων του Περιστερίου.

Οι εκλεγμένοι στην Ένωση Γονέων Περιστερίου
με τη Δημοκρατική Ενότητα Γονέων

Λεμπέσης Κώστας
Σιδερή Φλώρα
Γιαννακοπούλου Ανθούλα
Κατεβάτης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου