Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Μια σπουδαία παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 11ου Λυκείου Περιστερίου



                                                 
 Μια σπουδαία παράσταση ανέβηκε και φέτος από τη θεατρική ομάδα του 11ου Λυκείου Περιστερίου. Πρόκειται για το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη «Άλκηστις», σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου, σκηνοθεσία της Μαρίας Πιακουλάκη και της Κυριακής Σπανού και μουσική του Αιμίλιου Πολίτη.
Στην πρεμιέρα που δόθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στο κατάμεστο θέατρο του σχολείου, οι μαθήτριες που έπαιξαν, κυριολεκτικά καθήλωσαν και ενθουσίασαν τους θεατές με την καταπληκτική ερμηνεία τους σε συνδυασμό με την άρτια σκηνοθετική και σκηνική παρουσία τους.
Την παράσταση παρακολούθησε και ο Υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συντελεστές της παράστασης αλλά και γενικότερα στο σχολείο για τις δράσεις του και ιδιαίτερα για την προσφορά του στον πολιτισμό με το ανέβασμα επί σειρά ετών επιτυχημένων θεατρικών παραστάσεων. Παραβρέθηκαν ακόμα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης, η πρώην βουλευτής και ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η δημοτικός σύμβουλος των «Ενεργών Πολιτών» κ. Σ. Αλεξοπούλου και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Περιστερίου κ. Α. Φατούρου, η υπεύθυνη Πολιτισμού της Γ΄Αθήνας κ. Δεκατρή Ιωάννα.
Υπεύθυνη καθηγήτρια της θεατρικής ομάδας είναι η κ. Μαρία Πιακουλάκη και συμμετέχουν επίσης οι καθηγήτριες Νίκη Αγγέλου και Ελένη Κοκκόρου.
Έπαιξαν οι μαθήτριες: Αργυροπούλου Ματζουράνα, Βλαστού Δήμητρα, Βλαχάκη Χριστίνα, Δημητρακάκη Δήμητρα, Κουκουμάκη Δανάη, Ξένου Αναστασία, Ξυνογάλου Ιωάννα, Σιαμαντούρα Μαρία, Τσαντέ Ιφιγένεια, Χαρμάνη Αθηνά και σαξόφωνο η Παράσχη Παναγιώτα.

                                                         
Η παράσταση επαναλήφθηκε με την ίδια επιτυχία και την Κυριακή 26/4/2014, όπου παραβρέθηκε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας κ. Ζαφειρακίδης Γεώργιος και προλόγισε η Διευθύντρια του 11 ΓΕ.Λ. κ. Ξάνθου Ευαγγελία.

Νέα παράσταση θα δοθεί την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015, στο Θέατρο Πολιτών, Τεγέας και Μονής Δαμάστας, Περιστέρι, στις 8.30 μ.μ.

Μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος Κακογιάννη στη Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Ξάνθου Ευαγγελία, το σχολείο μας θα συμμετέχει στην ΠΡΑΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ & ΝΕΩΝ που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία από 6-10/5/2015 και έτσι το σχολείο μας θα είναι ένα από τα έξι σχολεία από την Ελλάδα και τέσσερα από το εξωτερικό που θα λάβουν μέρος. Η παράσταση του σχολείου μας θα γίνει το Σάββατο 9/5/2014 και ώρα 16.00 στο Αρχαίο Θέατρο της Δρούβας στην Αρχαία Ολυμπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου