Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Σύλλογος «Έλλη Αλεξίου» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων



                                                               

 Ο  Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε  Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων  και στηρίζει τα δίκαια  αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά .
Η λήξη των συμβάσεων  τον ερχόμενο μήνα για 8.500 καθαρίστριες ,εκ των οποίων 85 εργάζονται στα σχολεία του Περιστερίου και οι δηλώσεις  του Υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης  Γ. Κατρούγκαλου  για «Ανανέωση των συμβάσεων μόνο για 4 μήνες», αποτελούν ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις . Είναι η πρώτη φορά που οι συμβάσεις δεν θα έχουν διάρκεια 10 μήνες  αλλά  θα ξεκινούν την επόμενη σχολική χρονιά από την 1 Σεπτέμβρη και θα λήγουν στις 31 Δεκέμβρη 2015.
Και μετά; Τι θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που θα βρεθούν στον δρόμο; Τι θα γίνει με την καθαριότητα των σχολείων;
Γίνεται φανερό ότι ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των σχολείων, είτε με προπομπό κάποια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (δηλαδή θα βάλουν τους απολυμένους να φτιάξουν επιχείρηση αν θέλουν να δουλεύουν), είτε με άμεση είσοδο εργολάβων με ένα αθλιότερο ακόμη καθεστώς, και για τα σχολεία και για τους εργαζόμενους.
Ο καθαρισμός των σχολείων είναι σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της ίδιας της υγείας των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και των εργαζόμενων στα σχολεία, απαιτεί επομένως μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Καλούμε το Δήμο Περιστερίου  να ανανεώσει τις συμβάσεις των καθαριστριών και  να απαιτήσει την πλήρη μισθολογική τους κάλυψη από το κράτος, και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου για πολλά χρόνια.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΟΥΜΠΗ ΣΟΦΙΑ                                                     ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου