Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗ

Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία. Ικανοποίηση από τον Αρχιεπίσκοπο. Συγκίνηση από τους πιστούς.
Με κάθε τιμή και παρουσία χιλιάδων πιστών το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδας από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.
Το ιερό λείψανο, που μετέφεραν από την Γαληνοτάτη οι επίσκοποι Φαναρίου και Μεθώνης, υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Ένοπλο άγημα της σχολής Πυροβολικού, δέκα αξιωματικοί και η φιλαρμονική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσαν τιμές στην Μεγαλομάρτυρα που για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια μεταφέρεται σε ορθόδοξη χώρα.
Το ιερό λείψανο στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στην Αγία Βαρβάρα, όπου ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος το υποδέχθηκε με συγκίνηση. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας, από το σημείο υποδοχής μέχρι τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, το σκήνωμα βρέθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, ενώ τέσσερις επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κράτησαν περιμετρικά του τέσσερις κορδέλες καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.
ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗ
Στην πρώτη ήταν χαραγμένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας Βαρβάρας, στην δεύτερη τα σύμβολα της Αποστολικής Διακονίας, στην τρίτη ο δικέφαλος αετός της Βασιλεύουσας απ’ όπου έφυγε πριν από 1000 χρόνια το ιερό σκήνωμα και στην τέταρτη ο λέων της Βενετίας όπου φυλάσσεται.
Στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ιερού προσκυνήματος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε το ιερό λείψανο το οποίο μεταφέρθηκε εντός του ναού από οκτώ αξιωματικούς του Πυροβολικού παρουσία του εκπροσώπου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υπουργού Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού κ. Μιχάλη Κωσταράκου, ξένων Διπλωματών από Ορθόδοξες χώρες και άλλων επισήμων.

«Χαιρόμαστε σήμερα και εορτάζουμε, διότι το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι η Εκκλησία δεν είναι μια ανθρώπινη οργάνωση, ούτε ένας χώρος όπου ικανοποιούνται οι ψυχολογικές και συν-αισθηματικές μας ανάγκες, αλλά το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού, το πεπληρωμένο από τις ενέργειες του Παναγίου Πνεύματος. Εκκλησία είναι η ευχαριστιακή κοινότητα, ο Ίδιος ο Χριστός, ο Οποίος είναι η απαρχή και το πλήρωμα του Σώματος της Εκκλησίας» τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας θα παραμείνει στο ναό της Αγίας Βαρβάρας, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου, για 15 ημέρες.
ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου