Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Χτύπησε κεραυνός τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού- 19 οι τραυματίες

Κνωσός: Εδώ χτύπησε ο κεραυνός - Τι λένε οι γιατροί για την βαριά τραυματισμένη (Photos - Video)
Μια τουρίστρια από τους δεκαεννέα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου μετά από «χτύπημα» κεραυνού, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η τουρίστρια η οποία τραυματίστηκε σοβαρά όταν κεραυνός «χτύπησε» τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Όπως σημειώνει στην κάμερα του cretapost.gr, γιατρός του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες από το περιστατικό, η γυναίκα έφτασε εκεί με καρδιοαναπνευστική ανακοπή από το ηλεκτρικό σοκ που είχε υποστεί η καρδιά από τον κεραυνό.
Έγινε διαδικασία αναζωογόνησης που κράτησε σχεδόν τρία τέταρτα και κατόπιν οδηγήθηκε στο χειρουργείο.
«Δεν μπορούμε ακόμα να καθορίσουμε την έκβαση του περιστατικού», δηλώνει ο γιατρός καθώς η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι κρίσιμη και θα νοσηλευτεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι υπόλοιποι που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, είτε είχαν ελαφρά τραύματα είτε βρέθηκαν εκεί για προληπτικούς λόγους.
Το χρονικό του ατυχήματος
Ο κεραυνός «χτύπησε» γύρω στις εννέα και μισή σήμερα (29/05) το πρωί όταν οι Ρώσοι τουρίστες –κρατώντας ομπρέλες- βρίσκονταν για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στέκονταν κάτω από ένα δέντρο.

Από το χτύπημα του κεραυνού στο δέντρο, πολλοί από τους τουρίστες έπεσαν στο έδαφος και τραυματίστηκαν ενώ άλλοι υπέστησαν τραύματα από την ηλεκτρική εκκένωση.

Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και με τέσσερα ασθενοφόρα μετέφεραν 19 τουρίστες στο νοσοκομείο.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού -ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα- παραμένει κλειστός ενώ έγινε αυτοψία από άνδρες της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου