Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Γ. Βαθιώτης "Βάζουμε φραγμό στη μνημονιακή ασφυξία"






            Πριν 3 χρόνια οι υπέρογκοι φόροι, τα χαράτσια, η αδυσώπητη και ανελέητη ανεργία ανέδειξαν στην πόλη μας μια φωτεινή πλευρά της κρίσης την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Όσοι αγαπάμε το Περιστέρι πήραμε πρωτοβουλίες να διατηρήσουμε τον κοινωνικό ιστό της γειτονιάς μας, το χαμόγελο και την ελπίδα των συμπολιτών μας.                                                                                                                       

              Κάποιες πολιτικές έφεραν τους συνανθρώπους μας σε απόγνωση, του στέρησαν αξιοπρέπεια και όνειρα ζωής. Ο κόσμος ήθελε και θέλει πρωτοβουλίες, πράξεις, ουσία και αποτέλεσμα. Απλοί άνθρωποι και επιστήμονες της καθημερινότητας θέλησαν με ουσιαστικές, και τίμιες ενέργειες να βάλουν φραγμό στην μνημονιακή ασφυξία.

               Όλοι μαζί μια γροθιά, με κοινή συνείδηση, με κοινό στόχο και αληθινό όραμα μακριά από κομματικές ταυτότητες δημιουργήσαμε το 2011 το πρώτο κοινωνικό φροντιστήριο στο Περιστέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας. Ξεκίνησαν 12 καθηγητές με  35 μαθητές για να διατηρήσουν  τους αυριανούς ελεύθερους πολίτες. Μέσα σε 3 χρόνια έγιναν  5 κοινωνικά φροντιστήρια Γυμνασίου-Λυκείου στη πόλη μας  με 127 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και ξεπέρασαν τα 514 παιδιά συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Την περσινή χρονιά άγγιξαν 70% επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.                                                               

               Κάποιοι συνέχισαν στην πατρίδα μας να υπογράφουν μνημόνια τότε εμείς στο Περιστέρι υπογράψαμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά  και δημιουργήσαμε το 2012 το πρώτο κοινωνικό ιατρείο για ανασφάλιστους και το πρώτο κοινωνικό φαρμακείο στον Άγιο Νεκτάριο. Ήταν φυσικό επακόλουθο να δημιουργήσουμε για τα ξεχασμένα άτομα από μια πολιτεία που μόνο ζητά χωρίς να δίνει  το κοινωνικό ιατρείο για άτομα με αναπηρία στον Άγιο Αντώνιο και το κοινωνικό οδοντιατρείο στον Παλαιό Ταξιάρχη.                                                                           

               Το 2013 η κρίση άγγιξε το κόκκινο και επόμενο ήταν να δημιουργήσουμε για όσους συμπολίτες μας κινδύνευαν νομικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο,  5 τμήματα ξένων γλωσσών στην Αγία Μαρίνα και στον Άγιο Ιερόθεο  και 3 τμήματα Η/Υ στον Τίμιο Σταυρό για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Στόχος μας ήταν να  διατηρήσουμε το χαμόγελο, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική συνοχή σε συνανθρώπους μας που κάποιοι ανεύθυνοι τους έχρησαν με το ζόρι υπεύθυνους σε λανθασμένες μνημονιακές τακτικές και ύποπτες πολιτικές σκοπιμότητες.                                 

             Το 2014 δημιουργήσαμε 2 τμήματα ψυχολογικής υποστήριξης ώστε να διατηρήσουμε μια υγιή κοινωνία σε μια άρρωστη φαντασίωση που κάποιοι ανεύθυνοι μας οδηγούν καθημερινά δίχως πραγματικό σχέδιο και αληθινή σκέψη.                                 

              Για όλους εμάς η μεγάλη γιορτή θα είναι όταν τα κοινωνικά έργα πάψουν να υπάρχουν γιατί θα έλθει επιτέλους η ανάπτυξη.  Για αυτό στην Αγία Άννα δημιουργήσαμε το «Ανεργία και Απασχόληση» για να μας θυμίζει καθημερινά τον αληθινό και ειλικρινή στόχο όλων μας.

           
           Επιστημονικός Συντονιστής Κοινωνικών Δράσεων                                                       
                                  Γιώργος Βαθιώτης  καθηγητής MSc
            
               Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Ανδρέα Παχατουρίδη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου