Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου: Ανακοίνωση για την 1η Μάη



                                                              

 Η 1η Μάη είναι η μέρα που η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο τιμά αγωνιστικά τους ηρωικούς νεκρούς της  , τις   θυσίες , τους αγώνες και τις κατακτήσεις της στην ανειρήνευτη πάλη  ενάντια στο κεφάλαιο .

Από το Σικάγο το 1886 μέχρι σήμερα η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο των ταξικών αγώνων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Σήμερα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουν δραματικά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης η1η Μάη εμπνέει την πάλη   ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και υπογραμμίζει το χρέος να ενισχυθεί   η προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος και την οργάνωση της αντεπίθεσης .

Απέναντι στην κυβέρνηση τα  κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων απαντάμε με συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων , των άνεργων , των συνταξιούχων,  των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας . Στηρίζουμε τα ταξικά συνδικάτα και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, τα χαράτσια , την καταστολή και την  τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς .
Βάζουμε φραγμό στο  φασισμό – ναζισμό και τους πολέμους   που γέννιουνται  μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος .
 

Οργανώνουμε την ταξική αλληλεγγύη για να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση . Να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς τροφή , νερό , ρεύμα  ρουχισμό , μόρφωση , υγεία . Να σταθεί ο εργαζόμενος λαός στα πόδια και να παλέψει για ζωή με δικαιώματα , για  να πάρει στα χέρια την εξουσία και να απολαύσει τον πλούτο που εκείνος παράγει .

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα,  για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην Υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού .
Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καλεί τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους νέους και τις νέες να πάρουν μαζικά μέρος :
·       Στη συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής την Τρίτη 27 Απρίλη στις 7 μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στον  Πεζόδρομο .
·       Στην προσυγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής την 1η Μάη στις 9 : 30 στην Ομόνοια .
·       Στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Μάη , στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα .




ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ !

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου