Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΕΡΟΥ!

                                                                    

Δεν θα ξεχάσω ένα γνωστό Περιστεριώτη, που χρόνια τώρα ζήτησε να με συναντήσει για κάποια νομική του υπόθεση. Υστερα και πριν φύγει γυρνάει σοβαρά - σοβαρά και με ρωτάει;
-Λέω να βάλω υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο δήμο μας; Εσύ τι λες;
-Αν έχεις όρεξη και χρόνο για τα κοινά να βάλεις; Και με ποια παράταξη θα κατέβεις;
-Α! Δεν με νοιάζει το πρόγραμμα κανενός. Εγώ θέλω μόνο να εκλεγώ...
Δεν θα σας πω άλλα για το αν βγήκε τελικά και με ποια παράταξη, αλλά θα σας θυμίσω ,πως άνθρωποι σαν κι αυτόν , εγωιστές, "παρτάκηδες" και ασυνείδητοι μας φέρανε ως εδώ , αλλά και οι δικές μας πράξεις και παραλείψεις ,που στέλναμε απερίσκεπτα τον κάθε τυχάρπαστο αρριβίστα σε θέσεις ,έστω και άμισθες και αιρετές, δημόσιας ανάθεσης και δικής μας εκπροσώπησης και καταποντισμού.
Πόσοι στα αλήθεια αντιλαμβάνονται, πως μια άμισθη ή και έμμισθη αιρετή θέση εκτός από αναγνωρισιμότητα, κοινωνική προβολή και φωτογραφίες στα ντόπια μίντια δημιουργεί δεσμεύσεις ,υποσχέσεις και υποχρεώσεις, που χωρίς πρόγραμμα, ήθος, τιμή και δουλειά προσωπική, αλλά κυρίως συλλογικ,ή δεν οδηγεί πουθενά, παρά στην αργά ή γρήγορα προσωπική σου "γελιοποίηση";
Τις προάλλες, που είχα γράψει για τα δημοτικά το άρθρο "ΔΥΟ ΛΥΚΟΙ¨η εξαδέλφη η Ασπα μου θύμισε και τον άλλο εξαιρετικό ινδιάνικο μύθο με ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΕΡΟΥ και αφού έχω δεσμευτεί να εκτεθώ με τα κοινά ,σαν υποψήφια με τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, σκέφτηκα να σας τον θυμίσω, γιατί πολύ με εκφράζει...
Ενας Ινδιάνος, ηττημένος από τους ιστορικά πάντα άπληστους κατακτητές,από τη γη του και το σπίτι του διατάχθηκε να φύγει παίρνοντας μόνο όσα στο άλογό του μπορούσε να μεταφέρει. Αφού φόρτωσε τα απαραίτητα ,κίνησε να φύγει το δρόμο της εξορίας ή της μετανάστευσης.
Τότε θυμήθηκε το φτερό του παππού του και γύρισε να το πάρει. Μόλις στο άλογό του το τοποθέτησε, εκείνο από ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΕΡΟΥ ευθύς κάτω έπεσε και εκεί στο χώμα των προγόνων άφησε την τελευταία του πνοή.
Μιας και τριπλές εκλογές σε λίγο έχουμε είπα να σας θυμίσω το βάρος και την αξία της κάθε εκλογής, για την οποία πάντα εμείς ευθύνη φέρουμε για τις καλές ή κακές επιλογές προγραμμάτων και προσώπων.
Οποιος με τα κοινά θέλει να ασχοληθεί από μωροφιλοδοξία ,υστεροβουλία ή τσάμπα κοινωνική προβολή, καλύτερα σπίτι του να τον αφήσετε για να γλιτώσουμε κι από άλλα μελλοντικά μνημόνια και δεινά.
Οποιος νομίζει ότι ένα φτερό προγόνου είναι ελαφρύ δεν κάνει για τα κοινά, γιατί η ιστορική μνήμη και οι αγώνες των προγόνων τίποτα και ποτέ αυτουνού δεν του δίδαξαν και τη ζωή των ανθρώπων ούτε αγαπάει ούτε θέλει με ισοτιμία να προστατεψει.
ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΦΤΕΡΟΥ ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ,
Κι εγώ ελπίζω πάντα τα καλύτερα.
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου