Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δικάζεται για παιδεραστία ο διάσημος Rolf Harris

Ήταν ένας από τους διασημότερους διασκεδαστές στη Μεγάλη Βρετανία, με εκατομμύρια φανς ανάμεσα στους οποίους και η Βασίλισσα Ελισάβετ, όμως τώρα στα 83 του χρόνια, o Rolf Harris βρίσκεται με 13 συνολικά κατηγορίες στην πλάτη του για σεξουαλικές επιθέσεις και ασέλγειες σε βάρος δύο εφήβων κοριτσιών, καθώς και για παραγωγή και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού. 
Ο αυστραλιανής καταγωγής γνωστός κωμικός, με πενήντα χρόνια εξαιρετικά επιτυχημένης καριέρας, επί πολλά συνεχόμενα έτη στις πρώτες θέσεις των διασημοτήτων της Βρετανίας, φίλος κορυφαίων πολιτικών προσώπων αλλά και μελών της πιό υψηλής κοινωνίας, κατηγορείται συγκεκριμένα για έξι σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μιας 15χρονης, πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από το 1980 έως το 1981 και για ακόμη τρεις σε βάρος μιας 16χρονης το 1986. Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και γυμνές φωτογραφίες μικρών παιδιών, τις οποίες φέρεται να έχει τραβήξει ο ίδιος. 

Ο Rolf Harris, ο οποίος κρατείται στις φυλακές από τον Νοέμβριο του 2012, καλείται τώρα ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster στις 23 Σεπτεμβρίου να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, οι οποίες έχουν αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη, καθώς, από τη δεκαετία του '60 έως και εκείνη του '80, είχε ταυτίσει το πρόσωπό του με το γέλιο των παιδιών. 

Ο ίδιος, άρρωστος πλέον από βαριά αρθρίτιδα, αρνείται όλες τις κατηγορίες, οι οποίες ωστόσο, εφ' όσον αποδειχτούν από την ακροαματική διαδικασία, επισείουν ποινή δεκαετούς τουλάχιστον κάθειρξης.

zougla.gr
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου