Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βραζιλία: Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο υπουργός Εξωτερικών

Την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της Βραζιλίας Αντόνιο Πατριότα και την αντικατάστασή του από τον έως σήμερα πρέσβη της χώρας στον ΟΗΕ, Λουίς Αλμπέρτο Φιγκεϊρέντου, ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα εκπρόσωπος της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσέφ.
Η παραίτηση του Πατριότα συνδέεται με την περίπτωση του Βολιβιανού δεξιού γερουσιαστή Ρόζερ Πίντο που είχε καταφύγει πέρσι στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Βολιβία φοβούμενος τάχα απειλές για τη ζωή του μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος σε βάρος του προέδρου της χώρας Έβο Μοράλες για «διαφθορά». Στην πραγματικότητα, όμως σε βάρος του Πίντο είχαν απαγγελθεί στη Βολιβία πάνω από 14 κατηγορίες για εγκλήματα. Εν τέλει ο Πίντο, έπειτα από περίπου 450 μέρες παραμονής στη βραζιλιάνικη πρεσβεία στη Λα Πας, κατάφερε την Κυριακή να διαφύγει στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, με διπλωματικό αυτοκίνητο συνεργάτη του παραιτηθέντα υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Πατριότα, δίχως να έχει την δέουσα εξουσιοδότηση, προκαλώντας ένταση στις διμερείς σχέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριότα δεν εξοβελίζεται από την πολιτική σκηνή, καθώς φέρεται να αναλαμβάνει νέα καθήκοντα ως εκπρόσωπος της Βραζιλίας στον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου