Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι λαοί έτοιμα «αρνιά» επί…σφαγή



                                                             


Γράφει η Ρούλα Τικοπούλου

Μετά το όχι των Βρετανών αλλά με την συμμετοχή του Ολάντ, στις αμερικανικές πρακτικές, θέμα χρόνου θεωρείται πλέον το χτύπημα στη Συρία.
Όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για ένα χτύπημα με τη χρήση αεροπλάνων και πυραύλων με στόχο βάσεις του Συριακού στρατού, ώστε να μπορέσει η συριακή αντιπολίτευση να κερδίσει τον πόλεμο στο έδαφος.
Στη λογική της επέμβασης στη Λιβύη αναμένεται να είναι το χτύπημα και στη Συρία με στόχο να αποδυναμωθεί το καθεστώς Άσαντ.
Οι βάσεις της Σούδας στην Ελλάδα θεωρούνται προπύργιο ανεφοδιασμού των πολεμικών εκστρατειών προς πάσα κατεύθυνση, αρκεί να το αποφασίσουν τα κοράκια του πολέμου. Μετά τον πόλεμο στο Ιράκ και Αφγανιστάν με την συναίνεση πάντα των Ελληνικών κυβερνήσεων, ο ελληνικός λαός βρίσκεται για μια ακόμη φορά ανήμπορος και συνάμα θεατής, στην σφαγή αμάχων, που πληρώνουν το τίμημα της ανθρώπινης ύπαρξής τους. Θύματα οι λαοί και έτοιμα αρνιά επί σφαγή, θύματα της Ιμπεριαλιστικής λαίλαπας, που είτε με τον ένα τρόπο, βομβαρδισμοί, χημικά και σφαίρες, είτε γονατίζοντας οικονομικά, συντελείται εις βάρος τους το τέλειο έγκλημα.
Χαρακτηριστικό το άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου για τις βάσεις και τα παράσημα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στην ελληνική άρχουσα τάξη. Γράφει  μεταξύ άλλων:
 «Η αεροναυτική βάση της Σούδας ήταν το Νο 2 στήριγμά μας στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μετά το 2001».
Τα παραπάνω εκστομίστηκαν από Αμερικανούς παράγοντες σε άκρως απόρρητη ενημέρωση προς τους συμμάχους τους, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νέα» (1/4/2008).

Κάθε φορά που η Ελλάδα συμμετέχει στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, το «τυρί» στην προπαγανδιστική φάκα των εκάστοτε κυβερνώντων για να καμφθούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης είναι ότι αυτή η εμπλοκή θα φέρει «αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου» της χώρας και άρα… «ανάπτυξη»!
Εμφάνιζαν και εμφανίζουν τη συμμετοχή και τη συνενοχή στο έγκλημα σαν «αναγκαία» και «επιβεβλημένη» τακτική που ο λαός θα την εξαργυρώσει, τάχα, με την «αναβάθμιση» της ζωής του!
Βαφτίζουν τα βουτηγμένα στο αίμα ανταλλάγματα των διεθνών γκάνγκστερ προς τους εγχώριους ομοτράπεζούς τους σαν «εθνικό συμφέρον»!
Παριστάνουν ότι με τη μετατροπή της Σούδας σε θανατηφόρο ορμητήριο, με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών εκτός των συνόρων, ότι… θωρακίζουν την «ευημερία» και την «ασφάλεια» του λαού»!
Στις δεκαετίες που έχουν περάσει, αναρωτιέται ο γράφων, ποια ήταν η βελτίωση ζωής από τον αφανισμό των γειτονικών λαών;
Ποια η «αναβάθμιση» της ζωής του, ποια «ασφάλεια», ποια «ευημερία» βιώνει ο κατεστραμμένος, ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός μετά και από τη διαρκή συμμετοχή της χώρας στους «ανθρωπιστικούς», στους «αντιτρομοκρατικούς» και στους «προληπτικούς» πολέμους των ΗΠΑ και της ΕΕ;
Ποιο είναι το όφελος του ελληνικού λαού αν στην επέμβαση που ετοιμάζεται κατά της Συρίας, αν με τη μετατροπή του λαού σε υποψήφιο θύμα του πολέμου, τα ντόπια αρπακτικά κερδίσουν ένα ακόμα «παράσημο»;
Επίσης ποια θα είναι τα οικονομικά οφέλη για τους πολίτες;  Θα καλυτερεύσουν οι κοινωνικοί  τομείς της Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας και Έρευνας. Θα σταματήσουν οι φόροι και τα χαράτσια; Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης που υποστηρίζει ότι πίσω από κάθε δολάριο και κάθε ευρώ του κάθε πολίτη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των όπλων που κατασκευάζουν οι «πολιτισμένοι» για να εξοντώσουν τους «απολίτιστους», εισπράττοντας από τους θανάτους και τις καταστροφές τους κολοσσιαία κέρδη, ώστε να ζουν άνετα και πολιτισμένα και να δίνουν αφ' υψηλού μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες τέτοιες παρλαπίπες;
Η διαφορά μας εμάς των Ελλήνων από τους Ιρακινούς και τους Σύριους είναι γεωγραφικού χαρακτήρα, γιατί είμαστε πιο κοντά στα έθνη των «πολιτισμένων». Αν μας καίγανε ζωντανούς, όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα με την Συρία, η οσμή των κρεάτων που καίγονται, ίσως έφτανε ως τη μύτη τους και αυτό είναι ενοχλητικό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για υπανάπτυκτους που κατά λάθος έγιναν Ευρωπαίοι. Εξ ίσου κερδοφόροι. 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισαν οι Γερμανοί από τη δική μας κρίση και από την κρίση των άλλων υπανάπτυκτων του Νότου...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου