Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με 233 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΝΔ εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ.
Ο Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους που προέρχονται από τους βουλευτές του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ που τον είχαν προτείνει για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ακολουθώντας τη στάση αρχών του Κόμματος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνεται.
Απείχαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και Γιάννης Μιχελογιαννάκης και από τη ΝΔ οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης και Απόστολος Κόντος, που με επιστολή τους δήλωσαν πως αν ήταν στη Βουλή θα ψήφιζαν τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Αντίθετα η αποχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη είχε σαφή πολιτική διαφωνία, αφού σε δήλωσή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο αναφέρει πως «δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρεις λόγους: Δεν αντιστάθηκε στις “Σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου