Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

                                                             
 Επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά την Πέμπτη με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή επέκταση των φαινομένων σε όλη την χώρα ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια και ανατολικά.
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά σε Μακεδονία - Θράκη. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο. Ίδιο το σκηνικό του καιρού σε Κυκλάδες και Κρήτη με ανέμους νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6 – 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κατηγορία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου