Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση της ΚΝΕ για τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ



                                                                

             Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και το λαό των Δυτικών Συνοικιών να πάρουν μέρος στη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιεί στις 28 Φλεβάρη στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Περιστερίου με αφορμή τα 72 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Καλούμε τη νεολαία και το λαό της περιοχής μας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση:
·      Να μάθουμε και να τιμήσουμε τον ηρωικό αγώνα της ΕΠΟΝ ενάντια στους ντόπιους και ξένους φασίστες.
·      Να μάθουμε τις αξίες και τη δύναμη που δίνει ο συλλογικός αγώνας και η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.
·      Να μάθουμε και να αναδείξουμε την ανάγκη ύπαρξης επαναστατικής οργάνωσης νεολαίας σε κάθε φάση ώστε να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας.
Σας καλούμε ιδιαίτερα σήμερα που επιχειρείται από τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αμαυρωθεί και να αλλοιωθεί ο ηρωικός αγώνας της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αντίστασης, με σκοπό να κερδίσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις που κάνουν στα σαλόνια της πλουτοκρατίας για λογαριασμό της αστικής τάξης.
Η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ δεν μπαίνουν δίπλα στη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τη σηκώνει ψηλά!!!
Οι ηρωικοί αγώνες της δεκαετίας του '40 δεν στριμώχνονται στα φιλοκυβερνητικά συλλαλητήρια που βάζουν το λαό να παλεύει κάτω από ξένη σημαία!!!
Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».
            Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
18.00: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της ΕΠΟΝίτισσας Περιστεριώτισσας Άννας Παρλιάρου (προσυγκέντρωση στις 17.30 στάση Μετρό Αγ. Αντώνη).
19.00: Εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου (στάση Μετρό Περιστέρι) που θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα.
·      Για την εκδήλωση η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 18.00 από την πλατεία Καράβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου