Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η Γερμανία ο τελικός νικητής του Μουντιάλ


                                                            

Το 4ο μουντιάλ στην ιστορία της κατέκτησε η Γερμανία νικώντας στο τελικό του «Maracana» 1-0 την Αργεντινή με γκολ του Μάριο Γκέτσε στο Β΄ ημίχρονο της παράτασης.
Με την λήξη του τελικού ξέσπασαν πανηγυρισμοί τόσο στο έδαφος της Βραζιλίας όσο και σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας.
Η παράταση του τελικού
Με καλή ευκαιρία του Σούρλε που σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Αργεντινής άρχισε το πρώτο μέρος της παράτασης. Σημαντική ευκαιρία και για την Αργεντινή στο πρώτο μέρος της παράτασης αλλά ο Παλάσιο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Τελικά για την Γερμανία το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Μάριο Γκέτσε που μπήκε αλλαγή και σημείωσε το πιο σημαντικό γκολ για τον ίδιο και την ομάδα του.
Η κανονική διάρκεια
Ισόπαλος 0-0 έληξε η κανονική διάρκεια του τελικού με τις δύο ομάδες να έχουν καλές ευκαιρίες με καλύτερη τη φάση του δοκαριού για την Γερμανία στο τέλος του πρώτο ημιχρόνου. Ο Χέβεντες από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Η πρώτη ευκαιρία του τελικού ήταν για την Αργεντινή όταν από λάθος του Κρόος ο Ιγκουαϊν βρέθηκε μόνος στους στη μεγάλη περιοχή της Γερμανίας αλλά σούταρε άουτ.
Μοιρασμένες οι ευκαιρίες και στο Β΄ ημίχρονο του τελικού. Ο Μέσι να σούταρε από πλάγια θέση άουτ, όπως επίσης και ο Σούρλε για τη Γερμανία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου