Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Βομβάρδισε σχολείο του ΟΗΕ ο Ισραηλινός στρατός



Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Το νέο έγκλημα πολέμου έγινε στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας, οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ που προσφέρει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 50.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου βρίσκονται πολλοί άμαχοι. Κυρίως στη Τζαμπαλίγια οι Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή όπου κατοικούν θα πληγεί από τους βομβαρδισμούς.
Η Ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει αποκτήσει διαστάσεις γενοκτονίας. Από την έναρξη της επίθεσης έχουν σκοτωθεί 1.262 Παλαιστίνιοι και τουλάχιστον 7.000 έχουν τραυματιστεί. Μάλιστα σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα δύο τρίτα των θυμάτων είναι άμαχοι.
Εκτός από τις βόμβες, ο Παλαιστινιακός λαός έχει να αντιμετωπίσει την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Η Γάζα και άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα παρέμειναν βυθισμένες στο σκοτάδι μετά τον βομβαρδισμό του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το εργοστάσιο κάλυπτε το 30% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της Λωρίδας της Γάζας και ηλεκτροδοτούσε και τις εγκαταστάσεις άντλησης νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου