Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Περιστεριώτικη Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες



                                 
 Πολίτες του Περιστερίου, Περιστεριώτες, Περιστεριώτισες
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της κορύφωσης του δράματος των προσφύγων, που κυνηγημένοι από τους πολέμους που προκαλούν οι Μεγάλες Δυνάμεις στις χώρες τους, ξεριζώνονται για να σώσουν αυτούς και τα παιδιά τους από τον θάνατο.
Μετά το κλείσιμο των συνόρων, τα τείχη και τους φράχτες που υψώνονται εκ μέρους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς όλο και περισσότεροι πρόσφυγες εγκλωβίζονται στη χώρα μας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Καθήκον μας και εμάς ως Περιστεριώτες, ως πολίτες μιας εργατικής πόλης, μιας προσφυγούπολης είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να απαλύνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων.
Στόχος μας είναι μέσω της  Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, να υπάρξει οργάνωση και συντονισμός στην παρεχόμενη βοήθεια, στη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, στην ταξινόμηση, και στη μεταφορά τους.
 Καθώς επίσης  και στη δημιουργία εθελοντικών ομάδων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, σε όποιες δομές έχουν την ανάγκη τους.
Ήδη φορείς που στηρίζουν την  Συντονιστική Επιτροπή, τα τελευταία χρόνια δείχνουν την αλληλεγγύη τους  σε συμπατριώτες μας , αλλά και στους πρόσφυγες με συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων. Ιδιαίτερα δε το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου στέκεται στο πλευρό ανέργων, απόρων και ανασφάλιστων συνανθρώπων μας , ανεξαρτήτως καταγωγής είτε πλήττονται από την οικονομική κρίση, είτε από την προσφυγική.
Ζητάμε
Η Πολιτεία να ολοκληρώσει την οργάνωση των χώρων διαμονής, την υγιεινή, τη σίτιση και την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων.
Η δημοτική αρχή Περιστερίου να συμβάλλει πρακτικά και σε μόνιμη βάση στη στήριξη αυτών των προσπαθειών, προσφέροντας κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους, μέσα μεταφοράς, καθώς επίσης και τις κοινωνικές της υπηρεσίες.
Να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, αλλά και να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης για υπόδειξη χώρων και κτιρίων φιλοξενίας προσφύγων αν αυτό χρειαστεί.
Αλλά και εμείς οι πολίτες πέρα από τις δυσκολίες που οι ίδιοι βιώνουμε, μπορούμε πολλά να κάνουμε. Οι ανάγκες είναι μεγάλες σε τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, αδιάβροχα, φάρμακα κλπ. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και συνεχώς αλλάζει. Όμως ακόμα πιο σημαντική είναι η εθελοντική εργασία εκεί, στους τόπους διαμονής των προσφύγων.
 Το Περιστέρι ξέρει από προσφυγιά, ξέρει από ξεριζωμό.
Άς οργανώσουμε τις δράσεις μας, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας φορείς και πολίτες του Περιστερίου, για να κάνουμε τη ζωή αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων καλύτερη.
          Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου
          Δημοτική κίνηση Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου
          Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου
          Σύνδεσμος για τα δικαιώματα της Γυναίκας, παρ. Περιστερίου
Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης Σάββατο 16 Απριλίου , 9 π.μ-14 μ.μ στην πλατεία Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου