Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πειραιάς: Μεταφορά προσφύγων από την πύλη Ε3 στην Ε1 εν όψει Πάσχα – Καθαρισμός του χώρου


Στο κενό φαίνεται πως πέφτουν οι προσπάθειες αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, καθώς οι πρόσφυγες αρνούνται να το εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.
Την Πέμπτη περίπου 700 άτομα, που δεν μπήκαν στα λεωφορεία, μεταφέρθηκαν από την πύλη Ε3 στην πύλη Ε1, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την αναμενόμενη αυξημένη κίνηση εν όψει Πάσχα.
Οι περισσότεροι πρόσφυγες αρνούνται να μπουν σε πούλμαν για να μετακινηθούν σε κέντρα φιλοξενίας. Μόνο 40 πρόσφυγες επιβιβάστηκαν την Πέμπτη σε λεωφορεία και οδηγήθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας στην Ημαθία.
Ο επιβατικός σταθμός στην Ε3 αναμένεται πιθανότατα εντός της ημέρας να παραδοθεί στην ακτοπλοΐα. Συνεργεία του ΟΛΠ αλλά και ιδιωτικά κατέβαλαν έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το Λιμενικό, οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 4.660 άτομα συνολικά, εκ των οποίων 2.180 βρίσκονται στην πύλη Ε1, 1.000 στην πέτρινη αποθήκη και 1.485 στην πύλη Ε2.
Το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» κατάπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας 22 πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο και σε λίγη ώρα αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίου «Superfast XII» από Δωδεκάνησα με τρεις πρόσφυγες από Ρόδο.
Στις 11:35 το βράδυ της Πέμπτης  κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» μεταφέροντας 25 πρόσφυγες από τη Σάμο.
Και σήμερα, Παρασκευή αναμένεται να υπάρξει και νέα προσπάθεια ενημέρωσης, προκειμένου κάποιοι από τους πρόσφυγες να πεισθούν να επιβιβασθούν σε πούλμαν με προορισμό κέντρα φιλοξενίας.
Το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 3.000 άτομα θα λειτουργήσει πιθανότατα στο τέλος της άλλης εβδομάδας ενώ 50 προκάτ οικίσκοι για το συγκεκριμένο χώρο μετέφερε από τον Βόλο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το βασικότερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κέντρο που προσπαθούν να επιλύσουν τα συνεργεία αυτή τη στιγμή είναι αυτό της αποχέτευσης, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα δοθεί και σε αυτό λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου