Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«Απαγορευμένα τραγούδια» στο Μέγαρο Μουσικής από τον Μ. Μητσιά



Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της δικτατορίας, ο ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς παρουσιάζει σήμερα Τρίτη 21 και αύριο Τετάρτη 22 Απρίλη, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δύο συναυλίες μνήμης με «απαγορευμένα τραγούδια» από τη Χούντα. Τραγούδια με σαφές πολιτικό στίγμα, αλλά και «ελαφρά», ακόμα και ερωτικές μπαλάντες, στα κείμενα των οποίων οι λογοκριτές των συνταγματαρχών ανακάλυπταν βαθιά χωμένες ύποπτες λέξεις και κρυφά ανατρεπτικά νοήματα.
Τραγούδια, μουσική, στίχοι, λόγια φορτωμένα με μνήμες από τους «Μοιραίους» του Μίκη Θεοδωράκη και του Κώστα Βάρναλη, το «Δρόμο» του Μάνου Λοΐζου και της Κωστούλας Μητροπούλου, το «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια» του Χρήστου Λεοντή και του Κώστα Βίρβου. Από το επικό «Ζαβαρακατρανέμια» του Γιάννη Μαρκόπουλου και το «Σάββατο απόγιομα» των Νότη Μαυρουδή και Γιάννη Κακουλίδη, έως το «Φίλοι κι αδέρφια» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Τη δουλειά με τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Παντελής Βούλγαρης, ενώ την ιστορική έρευνα και τη διαμόρφωση προγράμματος ο Γιώργος Μονεμβασίτης.
Τον Μανώλη Μητσιά συνοδεύει Λαϊκή Ορχήστρα στην οποία συμμετέχουν οι: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρα, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας), Δημήτρης Μαργιολάς, Ηρακλής Ζάκας (μπουζούκι), Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Πολυμέρης Δήμος (ακορντεόν), Χάρης Μέρμυγκας (κοντραμπάσο), Τάσος Μυσιρλής (τσέλο), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Γιάννης Σαρίκος (ντραμς) και Γιώργος Σαρίκος (κρουστά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου