Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Βαν Γκογκ δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε υποστηρίζει αμερικανός ειδικός

Ο Βαν Γκογκ δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε υποστηρίζει αμερικανός ειδικόςO Βίνσεντ Βαν Γκογκ δεν αυτοκτόνησε αλλά δολοφονήθηκε υποστηρίζει ένας αμερικανός παθολόγος, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το μυστήριο που καλύπτει το θάνατο του διάσημου ζωγράφου.   Ο αμερικανός ειδικός σε θέματα τραυματισμών από πυροσβολισμούς, Βίνσεντ Ντι Μάιο, δήλωσε στο περιοδικό Vanity Fair ότι ο ολλανδός ζωγράφος δεν αυτοπυροβολήθηκε αλλά δολοφονήθηκε..  Ο Βαν Γκογκ πέθανε το 1890, σε μία εξοχική περιοχή κοντά στο Παρίσι. Είχε δεχτεί μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και έχασε τη μάχη με το θάνατο ύστερα από 29 ώρες. Το διάστημα αυτό που νοσηλευόταν, φέρεται να εξομολογήθηκε ότι ο ίδιος θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του.Ο Ντι Μάιο υποστηρίζει ότι αν ο ολλανδός δημιουργός είχε αυτοκτονήσει θα υπήρχαν ίχνη από τη σφαίρα, η οποία θα είχε αφήσει χαρακτηριστικά σημάδια στο δέρμα του γύρω από το σημείο εισόδου στην κοιλιά.
Αντιθέτως, κανένα τέτοιο στοιχείο δεν έχει καταγραφεί, επομένως, όπως τονίζει ο Ντι Μάιο «το τραύμα στον Βαν Γκογκ δεν προκλήθηκε από τον ίδιο. Με άλλα λόγια, δεν αυτοπυροβολήθηκε».

Την εκδοχή της δολοφονίας, είχαν υποστηρίζει στο βιβλίο τους που εξεδόθη το 2011, με τίτλο: «Van Gogh: The Life», οι συγγραφείς Στίβεν Νάιφεχ και Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ.

Οι δύο συγγραφείς υποστήριζαν την άποψη ότι δύο παιδιά είχαν πυροβολήσει τον Βαν Γκογκ, ο οποίος για να μην αποκαλύψει τους δράστες προτίμησε να χάσει τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα.

Κατά την άποψή τους, η σφαίρα που στοίχισε τη ζωή του εκτοξεύθηκε από όχι πολύ κοντινή απόσταση γεγονός που προκύπτει από την εξέταση του τραύματος στην κοιλιά του ζωγράφου.
ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου