Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

χα¨δάρι:Συζήτηση για την παιδεία

Προς την Ένωση Γονέων τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τα 15μελή γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ του δήμου Χαϊδαρίου και την τοπική ΕΛΜΕ 

Με αφορμή τον αγώνα των μαθητών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή σας καλεί να συζητήσουμε για τα προβλήματα της Παιδείας την Δευτέρα 24/11/2014 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και εντείνεται από τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που συμφωνεί και υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή ακριβώς η πολιτική οδήγησε στον «νέο λύκειο» και στην τράπεζα θεμάτων, ώστε να γίνει ‘’κοσκίνισμα’’ των μαθητών και να αποπεμφθούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας από την ανώτατη εκπαίδευση, ετοιμάζοντάς τους μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση.

Οι μαθητές  από την αρχή της χρονιάς ξεσηκώθηκαν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη ζωή, διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα στερούν. Οι Κυβερνώντες από την πλευρά τους, δεν λένε κουβέντα για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαθητών, αλλά στέκονται μόνο στη μορφή του αγώνα των παιδιών μας, προσπαθώντας να μας στρέψουν εναντίον τους, γι’ αυτό συνεχίζουν να κάνουν λόγο για αναπλήρωση των "χαμένων" ωρών, όταν χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε χρόνο από τις ελλείψεις καθηγητών.

Έφτασαν στο σημείο να καλούν εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία, προσπαθώντας να κάνουν τους μαθητές να τρομοκρατηθούν. Το «νέο λύκειο» για το οποίο το Υπουργείο υπερηφανεύεται, είναι αυτό που αφήνει το 25% των μαθητών στην ιδία τάξη, είναι αυτό που ευθύνεται για τις εκατοντάδες χαμένες ώρες διδασκαλίες, είναι αυτό που οδηγεί τα παιδιά από τις πρώτες τάξεις του γυμνάσιου στα φροντιστήρια, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών, θέλοντας να διαμορφώσει έναν μοχλό πίεσης για παραπέρα διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων γενικότερα στους εργαζόμενους.
Είναι οι ίδιοι που ευαγγελίζονται την «ανάπτυξη», που θα φορτώσει μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών, οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλο τα έξοδα για τα φροντιστήρια, τα ιδιαίτερα, τα βιβλία, την θέρμανση και τα άλλα λειτουργικά του σχολείου.
Την ίδια ώρα που οι γονείς καλούνται να πληρώσουν όλα τα παραπάνω, οι μισθοί μειώνονται και οι φόροι αυξάνονται, αποφέροντας μεγαλύτερα κέρδη για τους λίγους και συνθήκες εξαθλιώσεις  για το λαό.
Το ζήτημα είναι να μην μας βάλουν στο χέρι! Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας. Η ζωή θα πάει μπροστά, είτε το θέλουν, είτε όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου