Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ιταλία: Στο 13,2% το ποσοστό της ανεργίας, το υψηλότερο τα τελευταία 27 χρόνια

                                            
Το 13,2% άγγιξε το ποσοστό ανεργίας στην Ιταλία τον περασμένο Οκτώβρη, σημειώνοντας άνοδο 1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία, σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής «Istat».
Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην χώρα τα τελευταία 27 χρόνια. Η ανεργία μεταξύ των νέων μέχρι 25 χρόνων ανέρχεται σε 43,3%, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013 και 0,6% σε σύγκριση με τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Συνολικά οι έχοντες εργασία μειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη κατά 55.000 άτομα σε μηνιαία βάση, ενώ ο αριθμός τους παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι για πρώτη φορά το πρόβλημα της ανεργίας πλήττει απευθείας και το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής: τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία δεν παρουσιάσθηκαν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του «Istat», εξαιτίας απεργίας των συμβασιούχων, καθώς οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των οποίων δεν έχουν ανανεωθεί έως τώρα.
Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της «Eurostat», τον περασμένο Οκτώβρη η Ιταλία παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία και των 18 χωρών της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου