Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ζήτημα αξιοπιστίας του Μ. Σελέκου θέτει ο Βαγγέλης Ντηνιακός


Άμεση ήταν η αντίδραση του Βαγγέλη Ντηνιακού στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24/9/2014) κατά την ψηφοφορία αντιπροσώπων για τον ΑΣΔΑ.
Με γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», καταγγέλλει το Δήμαρχο για αθέτηση της δέσμευσής του ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, για ουδετερότητα της δημοτικής του ομάδας στην εκλογή αντιπροσώπου της Αντιπολίτευση για τον ΑΣΔΑ. κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών, οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ψήφισαν τον Ανδρέα Μποζίκα, τον όποιο μάλιστα ο Β. Ντηνιακός ευθέως χαρακτηρίζει ως συνέχεια της τέως δημοτικής αρχής Μαραβέλια.


Ακόμα, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, θέτει ζήτημα αξιοπιστίας του Μιχάλη Σελέκου, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι πρόσθεσε φάκελο με ψηφοδέλτιο, το οποίο του είχε δώσει η κ. Τοκατλίδου, Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του κ. Μποζίκα και στενή συνεργάτης του τέως Δημάρχου Δημ. Μαραβέλια, η οποία όμως καθ' όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, ήταν απούσα όχι μόνο από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από το κτίριο του Δημαρχείου. Την απόπειρα νόθευσης της ψηφοφορίας αποκάλυψε ο ίδιος ο Βαγγέλης Ντηνιακός όταν επεσήμανε στο Προεδρείο ότι επί 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων μετρήθηκε ότι ψήφισαν 32.

Μετά από το σοβαρό αυτό «ηθικό, διοικητικό και πολιτικό ολίσθημα» της Διοίκησης του Δήμου καλεί τόσο τον Δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο, όσο και τα μέλη της δημοτικής του ομάδας, να αποκαταστήσουν την κλονισμένη αξιοπιστία τους και να προχωρήσουν στην ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για την οχταετία Μαραβέλια. Τονίζει, τέλος, πως ο συνδυασμός «Χαϊδάρι ξανά» θα είναι σε συνεχή ετοιμότητα παρακολουθώντας και ελέγχοντας τις ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής με μοναδικό στόχο το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μας.Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης η οποία μοιράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 7/10/2014:

Φίλες και φίλοι, ως Δημοτική Παράταξη «ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και αμέσως μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με γραπτή ανακοίνωσή μας πήραμε άμεσα θέση μεταξύ της υποψηφιότητας του Μιχάλη Σελέκου, υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ και της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μποζίκα, συνεχιστή της τέως δημοτικής αρχής Μαραβέλια και στηρίξαμε ξεκάθαρα την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον επικεφαλής της Μιχάλη Σελέκο. Η θέση μας αυτή καθώς και άλλων δημοτικών παρατάξεων έγινε αποδεκτή και οι Χαϊδαριώτες συμπολίτες μας καταδίκασαν συντριπτικά τους νέους εκφραστές και τους παλιούς πρωταγωνιστές της ομάδας Μαραβέλια.

Όμως στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Σελέκος, ως Δήμαρχος πλέον, υπέπεσε σε βαρύτατο ηθικό, διοικητικό και πολιτικό ολίσθημα. Συγκεκριμένα, δήλωσε δημόσια ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των παρευρισκομένων ότι η θέση της δημοτικής του ομάδας είναι να μείνει ουδέτερη στην ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπου από την Αντιπολίτευση για τον ΑΣΔΑ.

Από τα αποτελέσματα, όμως, των ψηφοφοριών ήταν ολοφάνερο και αποδεδειγμένο ότι η μισή ομάδα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του ψήφισαν υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου της Αντιπολίτευσης που δεν είναι άλλος από τον προαναφερόμενο συνεχιστή της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δεν έφτανε μόνο αυτό. Στην ίδια αυτή διαδικασία εκλογής για εκπροσώπους του Δήμου στη Γενική συνέλευση του ΑΣΔΑ, τα μέλη της οποίας θα εκλέξουν τη νέα διοίκησή του, ήταν ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της απόπειρας νόθευσης της ψηφοφορίας.

Ειδικότερα επί 31 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων καταμετρήθηκαν 32 φάκελοι ψηφοδελτίων. Μετά την έντονη καταγγελία μας προς το Προεδρείο, παρουσία όλων των παρευρισκομένων, ο ίδιος ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι πρόσθεσε φάκελο με ψηφοδέλτιο, το οποίο του είχε δώσει η κ. Τοκατλίδου, Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης του κ. Μποζίκα και στενή συνεργάτης και Αντιδήμαρχος του τέως Δημάρχου Δημ. Μαραβέλια, η οποία όμως καθ' όλη τη διάρκεια της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, ήταν απούσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και το κτίριο του Δημαρχείου.

Είναι αλήθεια πως υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για στενές σχέσεις προσωπικά του Μιχάλη Σελέκου με τη δημοτική αρχή Μαραβέλια, γεγονός που εξηγεί και την έλλειψη αντιπολιτευτικής δράσης του τα τελευταία χρόνια. Όμως μια τέτοια ενέργεια από έναν Δήμαρχο και μάλιστα έναν Δήμαρχο του ΚΚΕ δεν την περιμέναμε ποτέ.

Φίλες και φίλοι, η έλλειψη υπευθυνότητας, ευθύτητας και αμεροληψίας, που έδειξε ο Δήμαρχος στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τη συνέχεια στην άσκηση της διοίκησης του Δήμου μας. Θυμίζουμε στον ίδιο και προς όλους του συμπολίτες μας ότι η στήριξή μας περιελάμβανε τρεις αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις για τη νέα δημοτική αρχή.για να αναδειχτεί το μέγεθος της κακοδιαχείρισης καθώς και η απόδοση τυχόν ευθυνών.

• Το διαχειριστικό έλεγχο όλης της οχταετίας Μαραβέλια

• Την επιστροφή στο δήμο όλων των κοινωνικών δομών, που η λειτουργία τους παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση από κολλητούς.

• Την ενδυνάμωση της λειτουργίας του δήμου με έμψυχο δυναμικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Ήδη είμαστε πολύ προβληματισμένοι για τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το κύρος και την αξιοπιστία του ίδιου του Δημάρχου. Την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του, ο ίδιος με τις ενέργειές του αυτές την έχει κλονίσει.

 Στη δημοτική του ομάδα και στον ίδιο πέφτει το βάρος να την αποκαταστήσουν στο προσεχές διάστημα, που όλοι περιμένουμε την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της ίδιας της νέας Δημοτικής αρχής για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο της Δημοτικής αρχής Μαραβέλια.Πιστεύοντας ότι δεν θα βρεθούμε άλλη φορά μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα παρακολουθώντας και ελέγχοντας τις ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής με μοναδικό μας στόχο το συμφέρον της πόλης μας και των συμπολιτών μας.

Βαγγέλης Ντηνιακός

Επικεφαλής παράταξης «ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου