Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Περιστέρι: Οικονομικό βοήθημα στους πλημμυροπαθείς του δήμου και ένταση στο δημοτικό συμβούλιο


                                                      

 Ψηφίστηκε το οικονομικό βοήθημα των 586 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς στο δημοτικό συμβούλιο, με απούσα την αντιπολίτευση
Με άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης  που δήλωσε απούσα, ψήφισε ομόφωνα η διοίκηση του δήμου στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, την έγκριση χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος στους πληγέντες από την θεομηνία στις 24 Οκτωβρίου για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους. 
                                              

Το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκαν οι πληγέντες πλημμυροπαθείς στην συνεδρίαση που έγινε εκτάκτως στις 3 το μεσημέρι, δημιούργησε λίγο αργότερα ένταση στην αίθουσα και λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατοίκων και της αντιπολίτευσης με την  διοίκηση.
Στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο που έγινε 2 ώρες αργότερα,  πριν συζητηθεί  το επίμαχο θέμα της έγκρισης ισολογισμού και του απολογισμού του δήμου για το έτος 2013 το θέμα των πλημμυροπαθών μπήκε προς συζήτηση με μεγάλη ένταση αμφοτέρων πλευρών.
Τόσο οι κάτοικοι που επλήγησαν από την θεομηνία όσο και η αντιπολίτευση, κατηγόρησαν την δημοτική αρχή για ολιγωρία, για ανεπάρκεια υπηρεσιών, για μηδενικά μέτρα πρόληψης και αθέτηση υποσχέσεων του δημάρχου, όταν στο παρελθόν είχαν συμβεί στις γειτονιές της πόλης παρόμοια γεγονότα.
Το ποσό των 586 ευρώ θα λάβουν οι πληγέντες αύριο από τον δήμο Περιστερίου, ποσό που όπως είπε ο δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, δεν καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορούν να δοθούν περισσότερα από την κεντρική διοίκηση. 
                                            

Η υπόσχεση του δημάρχου ήταν να γίνουν αυτοψίες στις γειτονιές, να καταγραφούν οι πραγματικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, και κατόπιν να εξεταστεί η πρόταση της αντιπολίτευσης για απαλλαγή των πληγέντων από το ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση των δημοτικών τελών, οι φοροελεφρύνσεις  κ.λ.π .  
Ρ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου