Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Χαϊδάρι:Πόλεμος για Δρομοκαΐτειο και Δαφνί



Την ώρα που το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας με διαδικασίες «εξπρές», μεταφέροντας τις επόμενες εβδομάδες όλους τους ασθενείς σε κλινικές των γενικών νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα ψυχιατρεία του ΕΣΥ προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, καταγγέλλουν σκάνδαλα και ζητούν από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να πάρει ξεκάθαρη θέση για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, δίνοντας τέλος στην αναστάτωση χιλιάδων ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προειδοποιεί ότι δεν έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες υποδομές στα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να υποδεχθούν τους ασθενείς που φιλοξενούνται στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζει, ακόμα, ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την ασφαλή μεταφορά και παραμονή τους στις κλινικές των γενικών νοσοκομείων και μιλάει για «πρόχειρες προσπάθειες», ώστε να παρουσιαστούν ως άμεσα διαθέσιμες μια δύο κλινικές για επικοινωνιακούς λόγους.


«Από πέρυσι έως σήμερα δεν έτρεξε καμία διαδικασία επισκευής σε κλινική γενικού νοσοκομείου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και σήμερα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός, απαιτούνται τουλάχιστον τρία χρόνια για την επισκευή τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, που υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας δείχνει μια «αδικαιολόγητη βιασύνη» να κλείσει τον φάκελο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ως το 2015, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να συζητάει το ενδεχόμενο παράτασης του χρονοδιαγράμματος έως το 2020. 

Δυναμικά αντιδρούν και οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, που καταγγέλλουν περιστατικά σπατάλης και κακοδιαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια. «Νοίκιαζαν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας με 23.000 ευρώ τον μήνα και από τα 3.000 τ.μ. χρησιμοποιούσαν μόλις τα 200. Θησαύρισαν πολλοί την τελευταία 15ετία» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δαφνί Νίκος Παναγούλης. 
Αναρτήθηκε από το "Χαϊδάρι σήμερα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου