Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο Μέσι έσωσε την Αργεντινή

Ο Μέσι «εκτέλεσε» στις καθυστερήσεις το Ιράν
Τρια λεπτά μακριά από ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα έφτασε το Ιράν. Όμως ο Λίο Μέσι ήταν αυτός που μίλησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έδωσε τελικά την νίκη στην Αργεντινή με 1-0. Ουσιαστικά ο Μέσι ήταν ο σωτήρας των Αργεντινών που έμειναν «εγκλωβισμένοι» από τους Ιρανούς για ένα ολόκληρο 90άλεπτο. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο αν μια ομάδα δικαιούταν περισσότερο το γκολ, αυτή ήταν το Ιράν. Τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασαν οι Ιρανοί, ενώ δικαιούνται να φωνάζουν και για μια ανατροπή του Ντεζάγκα μέσα στην περιοχή.
Όσο για τους Αργεντινούς και πάλι έδειχναν να μην έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους. Στο πρώτο ημίχρονο έκαναν κάποιες ευκαιρίες, αλλά όταν ο Ντι Μαρία κουράστηκε, η μηχανή της Αργεντινής βραχυκύκλωσε. Όμως υπήρχε ο Μέσι. Σ’ όλο το ματς ήταν απομονωμένος και καλά κλεισμένος από δυο και πολλές φορές τρεις Ιρανούς. Μια φορά μόνο, στο 91ο λεπτό, βρήκε χώρο έξω από την αντίπαλη περιοχή. Όχι τίποτε ιδιαίτερα, ένα – δυο μέτρα. Πρόλαβε όμως και εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει την νίκη στην Αργεντινή. Και μαζί και την πρόκριση στην επόμενη φάση.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φεντερίκο Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Ιγκουαΐν (77' Παλάσιο), Γκάγκο, Ντι Μαρία (90’ Μπίλια), Μέσι, Αγκουέρο (77' Λαβέτσι).
ΙΡΑΝ: Αλιρεζά Χαγιγί, Πουλαντί, Μονταζερί, Σαντεγί, Χοσεϊνί, Νεκουνάμ, Σοτζαΐ (76' Χεϊνταρί), Τεϊμουριάν, Ντεζαγιέ, Χαζσαφί, Κουτσανεζάντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου