Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ: Στους «16» η Εθνική Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της

                                                                     
                                                                                Στην επόμενη φάση του Μουντιάλ πέρασε η Εθνική Ελλάδος που νίκησε με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού χάρη στα γκολ του Ανδρέα Σάμαρη και του Γιώργου Σαμαρά στις καθυστερήσεις με πέναλτι.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιαπωνίας με 4-1 από την Κολομβία πέρασε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς μας παίζουν την Κυριακή (29/6, 23:00) κόντρα στην Κόστα Ρίκα.
Πολύ καλό ματς έκαναν οι Χριστοδουλόπουλος άλλα και η άμυνα της Εθνικής που δεν άφησε εκτός του γκολ του Ιβοριανούς να κάνουν παιχνίδι και να βρουν διαδρόμους. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα τρία δοκάρια της Ελλάδας με τον Χολέμπας (33’) τον Καραγκούνη (68) και τον Τοροσίδη (80’).
Το ματς
Η ατυχία χτύπησε την Εθνική στα πρώτα λεπτά καθώς ο Φερνάντο Σάντος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Στο 12’ ο Κονέ αποχώρησε (πρόβλημα στο αριστερό πόδι), ενώ στο 24΄τον ακολούθησε και ο Καρνέζης (πρόβλημα στη μέση). Σάμαρης και Γλύκος πήραν τις θέσεις τους, αντίστοιχα.
Ωστόσο η Εθνική δεν τα παράτησε και στο 33΄ο Χοσέ Χολέμπας με ένα εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, προειδοποιώντας τον Μπάρι και τους Ιβοριανούς.
Στη συνέχεια η Εθνική πίεσε και άλλο και στο 42΄ ο Σαμάρης έκανε το 1-2 με τον Σαμαρά με τον κεντρικό μέσο να πλασάρει πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στο δεύτερο ημιχρονο η Ελλάδα διατήρησε την καλή αμυντική της λειτουργία και έδειξε πιο πολλές επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια «Αγγιξε» το 2-0 με τον Σαλπιγγίδη στο 58' (έδιωξε ο Μπαρί) είδε το δοκάρι να «στερεί» στον Καραγκούνη το 2-0 στο 68'.
Από την άλλη οι Ιβορινοί δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για τα ελληνικά καρε ωστόσο στο 74΄ με δύο γρήγορες πάσες Μπονί έφερε το ματς στα ίσια.
Και εκεί που το ματς φαίνονταν να στέλνει την Ακτή για πρώτη φορά στην επόμενη φάση, ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον Σιό στο 90+1 και στο 90'+3' έστειλε την Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ελλάδα: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου