Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: «Κόλλησαν» στο 0-0 Βραζιλία και Μεξικό

Ο Οτσόα «επί το έργον» (πηγή: ΑΡ)
Η Βραζιλία είχε περισσότερες ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου, αλλά το Μεξικό είχε τον Οτσόα και έτσι το ματς έμεινε στο 0-0. Ο μέχρι πρότινος τερματοφύλακας της Αζαξιό (και νυν ελεύθερος συμβολαίου) έπαιξε... μόνος του τη «Σελεσάο» και έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.
Αυτό το αποτέλεσμα στέλνει Βραζιλία και Μεξικό στους 4 βαθμούς, ωστόσο η πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2014 δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη για καμία από τις δύο ομάδες. Αμφότερες θα πρέπει να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να μάθουν αν θα περάσουν στην επόμενη φάση. Πολλά, άλλωστε, θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του αγώνα Κροατία - Καμερούν.
Το παιχνίδι κρίθηκε κατά κύριο λόγο στις επεμβάσεις του Οτσόα. Το 0-0 δεν προήλθε χωρίς φάσεις, αν και οι δύο αντίπαλοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Ο αγώνας είχε αρκετή τακτική, ενώ ο ρυθμός ήταν σχετικά χαμηλός σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι στιγμής. Κάτι που ευνόησε το Μεξικό, για να πάρει τον πολύτιμο βαθμό.
Όσο για την οικοδέσποινα Βραζιλία, σίγουρα προβληματίζει με τη μέχρι στιγμής απόδοσή της, καθώς κάποιες βασικές ανταγωνίστριες ομάδες για τον τίτλο (όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία) έδειξαν αρκετά καλύτερη εικόνα, όντας πιο «φρέσκιες».
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Φρεντ (69' Ζο), Νεϊμάρ, Όσκαρ (84' Γουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Λουίς Γκουστάβο
ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα (76' Φαμπιάν), Λαγιούν, Ντος Σάντος (84' Χιμένες, Μορένο, Γουαρδάδο, Περάλτα (73' Ερνάντες), Αγιλάρ, Βάσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου