Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Κελάφας: «Φέρνουμε πίσω την ελπίδα».



                                                               

Κάλεσμα ενότητας και ανατροπής στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Παράταξης «Περιστέρι για Όλους» στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε με την ομιλία του στους πολίτες του Περιστερίου ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κελάφας.

Ο Δημήτρης Κελάφας μίλησε πριν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του συνδυασμού «Περιστέρι για Όλους», σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Περιστερίου, που ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος είχε γεμίσει και τους χώρους της πλατείας γύρω από το Δημαρχείο.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κελάφας άσκησε έντονη κριτική στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι, αλλά και στα μνημόνια και στην πολιτική της κυβέρνησης. Μίλησε χαρακτηριστικά για ένα κράτος που «αντί να είναι αρωγός διώκει» και αναφέρθηκε στις δυνατότητες του δήμου, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες του Περιστερίου από τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα αλλεπάλληλα μέτρα. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης, που επισήμανε την ανάγκη στήριξης των πολιτών από τη δημοτική αρχή με μέτρα κοινωνικής πολιτικής. «Στο Περιστέρι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην κρίση» δήλωσε.
                                                                          

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις σπατάλες της σημερινής δημοτικής αρχής και στην υπερχρέωση του δήμου τα τελευταία χρόνια. Ενώ το 2002 η επιβάρυνση ανά κάτοικο ήταν 2,67 ευρώ, το 2013 έφτασε τα 19,75 ευρώ ανά κάτοικο, δηλαδή αύξηση 740%.
Ήρθε η ώρα να σταματήσει το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους, η κατάτμηση των έργων, οι υπερτιμολογήσεις.

Ο Δημήτρης Κελάφας δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Περιστερίου θα σταματήσει να είναι μοντέλο για την εφαρμογή ελαστικών εργασιακών σχέσεων: Να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια της τρόικας, για παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών όπως καθαριότητα, πράσινο, «βοήθεια στο σπίτι» σε ιδιώτες και εργολάβους.

Η παράταξή μας δήλωσε ο Δημήτρης Κελάφας έκανε τη μεγάλη ρήξη το 2009. Εμείς αντιληφθήκαμε έγκαιρα ότι η  κοινωνία αναζητά νέες δυνάμεις που θα βάλουν τέλος στη φαυλότητα και την κλεπτοκρατία και θα δώσουν μια νέα προοπτική στη χώρα. Η κοινωνία αναζητά τις δυνάμεις που θα θέσουν τέρμα στα μνημόνια, στην κυριαρχία των τραπεζών, τη μηντιοκρατία, τη διαπλοκή. Η κοινωνία αναζητά τις δυνάμεις που θα πετύχουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εμείς είμαστε μια τέτοια δύναμη.
«Εμείς είμαστε το νέο», τόνισε με έμφαση, και κάλεσε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, προκειμένου να γίνει μια καινούργια αρχή στο Περιστέρι.
Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το Περιστέρι καλύτερο. Τη ζωή μας καλύτερη.
Κάλεσε πολίτες, κινήματα, δημοτικές παρατάξεις, όλους όσους επιθυμούν μια διαφορετική πολιτική στο Δήμο, όλους όσους πιστεύουν ότι είναι καιρός να γίνει παρελθόν η σημερινή διοίκηση που εκφράζει το ΧΘΕΣ, να ενωθούμε όλοι μαζί για να αποκτήσει το Περιστέρι μια διοίκηση αντάξια των ανθρώπων του και των αγωνιστικών παραδόσεών του.
Το Περιστέρι στη 80χρονη πορεία του ήταν πρωτοπόρο και καταλύτης πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών που άλλαξαν την Ελλάδα. Αυτό το ρόλο πρέπει να παίξει και σήμερα. Η ανατροπή να ξεκινήσει από εδώ. «Απ’ το Περιστέρι ας ανάψει το φυτίλι της ανατροπής» δήλωσε μέσα σε θερμά χειροκροτήματα.
                                                                     

Στην εκδήλωση παρέστησαν αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη Δημοτικών Παρατάξεων του Περιστερίου, αντιπροσωπείες από  αθλητικά σωματεία, εθνικοτοπικούς συλλόγους, εκπρόσωποι συλλόγων και παραγωγικών φορέων της πόλης μας και δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Η παράταξή μας και ο Δημήτρης Κελάφας εκφράζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Περιστεριώτες που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και τους χώρους της πλατείας, δίνοντας ένα σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα ενότητας και ανατροπής ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου