Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έλεγχος των σχολείων και των νοσοκομείων της Κεφαλονιάς από κλιμάκιο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ




Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014 – Άμεση ήταν η αντίδραση της νέας εταιρείας του δημοσίου ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ μετά το χθεσινό σεισμό με επίκεντρο την Κεφαλονιά και 15μελές κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών με επικεφαλής τον Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηρακλή Δρούλια βρίσκεται από το πρωί στο Αργοστόλι. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων πρόκειται να ελεγχθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι υποδομές εκπαίδευσης [νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια] και οι υποδομές υγείας [νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία] του νησιού.

Με στόχο να επιστρέψει άμεσα η ζωή στην Κεφαλονιά σε κανονικούς ρυθμούς, το κλιμάκιο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ προχωράει με γοργούς ρυθμούς σε ταχύ οπτικό έλεγχο των 60 σχολικών συγκροτημάτων και των 15 κτιρίων υποδομών υγείας.

Θεσμικό πλαίσιο και αντικείμενο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων [ΟΣΚ ΑΕ] και η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ] συγχωνεύθηκαν σε μια νέα ΔΕΚΟ με την επωνυμία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, σε εφαρμογή του Ν. 4199/2013. Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο, στις 31.07.2015 θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ στη νέα εταιρεία.

Με κοινή υπουργική της 19.12.2013 ορίσθηκαν ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε».

Η νέα ΔΕΚΟ αποτελεί καθολικό διάδοχο των εταιρειών ΟΣΚ ΑΕ και ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και αντικείμενό της αποτελεί το σύνολο του αντικειμένου των δύο παραπάνω εταιρειών.



Πληροφορίες:
Τηλ.: 210 52 72 405, 210 52 72 432

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου