Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σύλληψη για σύζυγο και αδελφό Γιακουμάτου

Συνελήφθησαν χθες από την Οικονομική Αστυνομία η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση φορολογικής παράβασης στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος - Relax Palace» στο Ν. Ψυχικό.

Ο οίκος ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος - Relax Palace» στο Ν. Ψυχικό στον οποίο μέχρι τον Ιούνιο του 2013 η σύζυγος του Μ. Γιακουμάτου Ελένη Θεοδώρου ήταν πρόεδρος
Οι συλλήψεις έγιναν χθες σε εκτέλεση παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών. Μαζί με τη σύζυγο του βουλευτή, Ελένη Θεοδώρου, και τον Δημήτρη Γιακουμάτο, συνελήφθησαν μία ακόμη γυναίκα 54 ετών ως υπεύθυνη λειτουργίας του γηροκομείου και ο 52χρονος λογιστής της επιχείρησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα και αναμένεται να δικαστούν σήμερα στο 2ο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Η κατηγορία που τους αποδίδεται, σύμφωνα με τον συνήγορό τους Δημήτρη Αβαρκιώτη, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά φερόμενη φοροδιαφυγή μικρού χρηματικού ποσού. Ο κ. Αβαρκιώτης δήλωσε χθες πως οι συλληφθέντες αρνούνται την κατηγορία και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
Ο ισολογισμός
Η σύζυγος του βουλευτή εμφανίζεται στον ισολογισμό του 2012 ως η πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας «Αύρα - Αγιος Χαράλαμπος» που διαχειρίζεται το γηροκομείο, ενώ ο αδελφός του παρουσιάζεται ως διευθύνων σύμβουλος. Στον ίδιο ισολογισμό, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γηροκομείου, οι υποχρεώσεις της ΑΕ από φόρους - τέλη για τη χρονιά 2012 ήταν 23.596 ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ανέρχονταν σε 63.340 ευρώ.
Ο ίδιος ο βουλευτής παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του γηροκομείου ως ένας από τους εξειδικευμένους γιατρούς της ομάδας του οίκου ευγηρίας, με την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου: «Ο κ. Γιακουμάτος είναι από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων με εμπειρία που ξεπερνά τα 35 χρόνια».
Με δηλώσεις του στο «Εθνος», ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Εγώ δεν έχω καμία δίωξη, ούτε είχα, ούτε έχω», δήλωσε ο βουλευτής, υποστηρίζοντας πως η σχέση του με τον οίκο ευγηρίας ήταν μόνο αυτή του γιατρού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύζυγός του ήταν πρόεδρος και ο αδελφός του διευθύνων σύμβουλος μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Τότε ο αδελφός του έγινε πρόεδρος και η γυναίκα του έφυγε από την εταιρεία. Πάντα κατά τον βουλευτή, ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες κι αφορά το έτος 2012. «Ο αδελφός μου ισχυρίζεται πως τα βιβλία είναι ελεγμένα και είναι πεντακάθαρα. Η σύζυγός μου ήταν απλά πρόεδρος. Δεν έχει καμία σχέση και καμία ευθύνη», έλεγε χθες ο κ. Γιακουμάτος, υποστηρίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα ξεδιπλώσει όλο το κουβάρι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
eunos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου