Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Ακαρπη και η δεύτερη συνάντηση του Π. Καψή με τους εργαζόμενους

Διαφωνία για τη δημιουργία του ενδιάμεσου φορέα λειτουργίας της ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η δεύτερη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός κ. Παντελής Καψής με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Και η συνάντηση αυτή απέβη άκαρπη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αχανής η απόσταση ανάμεσα στις θέσεις της κυβέρνησης και τα αιτήματα των εργαζομένων.
Πιο συγκεκριμένα  το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο ενδιάμεσος φορέας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τη δημιουργία του οποίου διαφωνούν πλήρως και καθέτως οι εργαζόμενοι, ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καψής παρουσίασε προτάσεις με τις οποίες όμως διαφώνησαν οι εργαζόμενοι.
Η πρόταση του κ. Καψή ήταν να προσληφθούν 2.000 εργαζόμενοι από τους 2.565 με 2μηνες συμβάσεις κατά το μεταβατικό σχήμα και να υπάρξει πριμοδότηση για την προσλήψή τους στη νέα εταιρεία. Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις θα γίνει από τον νέο φορέα με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Επίσης ο υφυπουργός ενημέρωσε πως η αμοιβή τους όπως και η αποζημίωσή τους για τα χρόνια στην ΕΡΤ δεν θα γίνει με βάση τη  Συλλογική Συμβάση Εργασίας, αλλά με το ενιαίο μισθολόγιο. Όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν  με βάση τις αποδοχές του ενιαίου μισθολογίου ως αν εφαρμοζόταν από 01.01.13 όπως προβλέπει ο νόμος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιο θετικό είναι το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά στη διαμόρφωση του τελικού φορέα.
Πάντως όπως όλα δείχνουν το μαύρο της δημόσιας τηλεόρασης θα συνεχίσει, προς το παρόν, στις οθόνες των τηλεθεατών, καθώς η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ και δεν κάνει πίσω στη θέση για ενδιάμεσο φορέα.
ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου