Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Μια... Barbie στον θρόνο που αφήνει ο Καβαλιέρε

MΑΡΙΝΑ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝ
Στήθος από σιλικόνη, κολλαγόνο στα χείλη, botox και κολλητά ρούχα που αναδεικνύουν το βαθύ της ντεκολτέ: τα χαρακτηριστικά αυτά δίπλα στο επώνυμο «Μπερλουσκόνι» παραπέμπουν αυτόματα τον αναγνώστη σε μια καινούργια κατάκτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας. 
Κι όμως, αυτήν τη φορά το ενδιαφέρον του Τύπου και του πολιτικού κόσμου της Ιταλίας έχει κεντρίσει η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε, Μαρίνα Μπερλουσκόνι, η επικεφαλής της αυτοκρατορίας του πατέρα της και 33η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, η οποία, με εμφάνιση μιας κοινής στάρλετ του σινεμά, έχει μπει σε τροχιά διαδοχής του Σίλβιο και στην ηγεσία της ιταλικής κεντροδεξιάς.
Νέα δυναστεία
Οι δικαστικές περιπέτειες του Καβαλιέρε έχουν λειτουργήσει καταλυτικά στη διαδικασία διαδοχής του από την πρωτότοκη κόρη του και πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ δείχνουν ότι ο Μπερλουσκόνι συμπεριφέρεται στο κόμμα του σαν να είναι κτήμα του και επιχειρεί να εγκαθιδρύσει μια πραγματική δυναστεία: σύμφωνα με αυτές, την περασμένη Δευτέρα, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε επταετή κάθειρξη και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο Μπερλουσκόνι σε δείπνο στο Αρκορε έδωσε τις ευλογίες του για την ηγεσία του Λαού της Ελευθερίας (PdL) στη μεγαλύτερη κόρη του από τον πρώτο του γάμο.
Πολλοί θεωρούν τη Μαρίνα «καρμπόν» του πατέρα της, ο οποίος της έχει μεγάλη αδυναμία.
Πολλοί θεωρούν τη Μαρίνα «καρμπόν» του πατέρα της, ο οποίος της έχει μεγάλη αδυναμία.
Παρόλο που η ίδια έσπευσε πριν από μερικές ημέρες να βάλει τέλος στις φήμες με ανακοίνωσή της, η προοπτική της υποψηφιότητάς της έχει ενθουσιάσει πολλούς εντός του κόμματος και, κυρίως, τις γυναίκες, που θεωρούν τη Μαρίνα «καρμπόν» του πατέρα της, ο οποίος της έχει μεγάλη αδυναμία.
Η αμέριστη υποστήριξη που του παρείχε δημοσίως μετά την καταδίκη του έχει κάνει πολλούς να θεωρούν πάρα πολύ πιθανή την εν λόγω διαδοχή και το όνομα της θυγατέρας Μπερλουσκόνι έχει κάνει την εμφάνισή του σε δημοσιεύματα, εκπομπές και πολιτικά και επιχειρηματικά πηγαδάκια ως πιθανής αντιπάλου του δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι.
Η Μαρίνα σε πάρτι στο Μόντε Κάρλο. Φορούσε εφαρμοστό στράπλες φόρεμα που συνέχεια έπεφτε αποκαλύπτοντας το στήθος της, ενώ είχε πιει τόσο πολύ που παραπατούσε στην πίστα.
Η Μαρίνα σε πάρτι στο Μόντε Κάρλο. Φορούσε εφαρμοστό στράπλες φόρεμα που συνέχεια έπεφτε αποκαλύπτοντας το στήθος της, ενώ είχε πιει τόσο πολύ που παραπατούσε στην πίστα.
Πάντως, οι αναλυτές θεωρούν ότι η «σιδηρά» κόρη του Καβαλιέρε θα λάβει τις οριστικές τις αποφάσεις το φθινόπωρο, οπότε αναμένεται η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης για τον Μπερλουσκόνι σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς Mediaset.
Βέβαια, όσο έχει επαινεθεί για το ταλέντο της στις επιχειρήσεις και την ικανότητά της να ηγείται των ομίλων του πατέρα της, άλλο τόσο έχει απασχολήσει τον Τύπο -ως γνήσια κόρη του Μπερλουσκόνι- με ροζ φωτογραφίες, με τις αρκετές πλαστικές που φέρεται να έχει κάνει, αλλά και με ειρωνικά δημοσιεύματα για τις εμφανίσεις της υπό την επήρεια του αλκοόλ.
Οι παπαράτσι του περιοδικού «Chi» τη... συνέλαβαν τόπλες.
Οι παπαράτσι του περιοδικού «Chi» τη... συνέλαβαν τόπλες.
Τόπλες φωτογραφίες
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Huffington Post», η Μαρίνα Μπερλουσκόνι πέρασε στην ιστορία με μία τόπλες φωτογραφία της από τις διακοπές της το 2010 σε ένα 20σέλιδο αφιέρωμα του σκανδαλοθηρικού περιοδικού «Chi» για την οικογένεια του Καβαλιέρε. Εναν χρόνο νωρίτερα είχε επίσης αφήσει το στήθος της να απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό, όχι όμως δίπλα σε κάποια πισίνα, αλλά σε επίσημη δεξίωση στο Μόντε Κάρλο!
Εκεί η πρόεδρος των ομίλων Fininvest και Mondadori, μητέρα δύο μικρών παιδιών, φορούσε ένα εφαρμοστό στράπλες φόρεμα που συνέχεια έπεφτε αποκαλύπτοντας το στήθος της, ενώ είχε πιει τόσο πολύ που παραπατούσε στην πίστα και μετά βίας ο σύζυγός της, πρώην χορευτής μπαλέτου στη Σκάλα του Μιλάνου, προσπαθούσε να την κρατήσει όρθια!
Η 29χρονη Μπάρμπαρα, το μεγαλύτερο από τα παιδιά που απέκτησε ο Μπερλουσκόνι με τη Λάριο, είναι σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο του Fininvest.
Η 29χρονη Μπάρμπαρα, το μεγαλύτερο από τα παιδιά που απέκτησε ο Μπερλουσκόνι με τη Λάριο, είναι σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο του Fininvest.
Εκτός από το ταμπεραμέντο, την αποφασιστικότητα και τη δίψα για εξουσία, η Μαρίνα έχει ακόμα κάτι κοινό με τον πατέρα της: όπως και εκείνος με τη δεύτερη σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο, σε θεατρική της παράσταση, η Μαρίνα ερωτεύτηκε τον μετέπειτα σύζυγο και πατέρα των παιδιών της, 51χρονο Μορίτσιο Βανάντια, απολαμβάνοντάς τον στη Λίμνη των Κύκνων.
Εντός του κόμματος
Η υποψηφιότητά της έχει θερμούς υποστηρικτές
Aν και έχει επικριθεί το ενδεχόμενο εγκαθίδρυσης μιας πολιτικής δυναστείας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η ενδεχόμενη κάθοδος της «τσαρίνας» Μαρίνα Μπερλουσκόνι στην πολιτική και η ανάληψη εκ μέρους της της ηγεσίας του PdL έχει βρει πολλούς θερμούς υποστηρικτές εντός του κεντροδεξιού κόμματος που εξαίρουν τη «χαρισματική προσωπικότητά» της και τις ηγετικές της ικανότητες.
Ο 44χρονος Πιερσίλβιο εργάζεται στον μιντιακό όμιλο Mediaset από το 1992.
Ο 44χρονος Πιερσίλβιο εργάζεται στον μιντιακό όμιλο Mediaset από το 1992.
«Κανένας άλλος δεν θα είχε ελπίδες να κερδίσει στις εκλογές αυτής της χώρας», σχολίασε η βουλευτής Μικαέλα Μπιανκοφιόρε, εκτιμώντας ότι μια Μπερλουσκόνι στην ηγεσία με τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού πατέρα της είναι πανίσχυρος συνδυασμός. «Οι τρόποι της και η αποφασιστικότητά της στο δείπνο (του Αρκορε την περασμένη Δευτέρα) έπεισαν τους πάντες ότι είναι η πραγματική διάδοχος του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο συνεργάτης του Καβαλιέρε, Λουίτζι Μπισινιάνι.
Η ισχυρότερη γυναίκα στην Ιταλία και η 33η ισχυρότερη στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού «Forbes» το 2010, είναι πρόεδρος του επενδυτικού ομίλου της οικογενείας της, Finninvest, αλλά και του εκδοτικού Mondadori. Στον πρώτο έβαλε τη «σφραγίδα» της πουλώντας τον τομέα των ακινήτων και τα καταστήματα Standa, όμως το μεγάλο της πάθος είναι ο δεύτερος.
Η θυγατέρα Μπερλουσκόνι επέκτεινε στο εξωτερικό τον οίκο Mondadori, ο οποίος κατέχει το 30% στην αγορά βιβλίου εκδίδοντας 2.700 νέους τίτλους ετησίως και είναι ηγέτης στην αγορά των περιοδικών. Εχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων, το 39% του τηλεοπτικού δικτύου Mediaset και το 35% της ασφαλιστικής εταιρείας Mediolanum.
Eμαθε από τον πατέρα της
Παρόλο που δεν σπούδασε ποτέ, η πρωτότοκη κόρη του Μπερλουσκόνι ξεκίνησε την καριέρα της από την ηλικία των 24 ετών, όταν ακολουθούσε τον πατέρα της παντού με ένα σημειωματάριο καταγράφοντας τα πάντα, όπως θυμήθηκε ο πρώην μάνατζερ του Fininvest, Φράνκο Τάτο. Μόλις στα 30 της έγινε αντιπρόεδρος του επενδυτικού ομίλου. Οι άνθρωποι που συνεργάζονται στενά μαζί της μιλούν για έναν «στρατιώτη» με τόσο μεγάλη αφοσίωση στη δουλειά της που εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνοντας διάλειμμα μόνο για το γυμναστήριο, αλλά και για έναν άνθρωπο που καταφέρνει να συνδυάζει τις επιχειρήσεις με τις οικογενειακές υποχρεώσεις.
Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έχει επανειλημμένα δηλώσει πολύ περήφανος για την κόρη του, την οποία χαρακτηρίζει ως «ένα άτομο φαινομενικά ντελικάτο, με χαρακτήρα φτιαγμένο από σίδερο». Και εκείνη, με τη σειρά της, του παρέχει την αμέριστη υποστήριξή της σε όλες τις δικαστικές του περιπέτειες, σχετικά με τις οποίες τον περιγράφει ως θύμα μιας πολιτικά υποκινούμενης καμπάνιας εξόντωσής του με κάθε μέσο.
Πέντε κληρονόμοι από δύο γάμους
Συνωστισμός για τις «καρέκλες» του ομίλου
Μπορεί η πρωτότοκη κόρη του να φαντάζει ως η πιθανότερη δικαιούχος της πολιτικής του κληρονομιάς, όμως με πέντε απογόνους από δύο γάμους, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει περισσότερους διαδόχους για την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.
Και τα πέντε παιδιά του Καβαλιέρε κατέχουν πόστα στις επιχειρήσεις του και έχουν γίνει εκατομμυριούχοι μόνο από τα μερίσματα των τελευταίων χρόνων: Η Μαρίνα και ο Πιερσίλβιο, τα δύο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο με την Κάρλα νταλ' Ολιο, έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 100 και 230 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Οσο για τα τρία μικρότερα παιδιά του, από τον δεύτερο γάμο του με τη Βερόνικα Λάριο, στην οποία θα καταβάλλει διατροφή 100.000 ευρώ την ημέρα, έχουν γίνει και αυτά Κροίσοι. Η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι έχουν ήδη εισπράξει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ.
Ο 44χρονος Πιερσίλβιο, ο οποίος είναι παντρεμένος με την καλλονή τηλεπαρουσιάστρια Σίλβια Τοφανίν και επιδεικνύει στις καλοκαιρινές φωτογραφίες του το αψεγάδιαστο και καλογυμνασμένο κορμί του, εργάζεται στον μιντιακό όμιλο Mediaset από το 1992.
Πλέον διατελεί πρόεδρος της Mediaset, ενώ, όπως και τα υπόλοιπα τέσσερα αδέλφια του, είναι μέλος στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που ελέγχονται από τον μπερλουσκονικό Fininvest. Η 29χρονη Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, το μεγαλύτερο από τα παιδιά που απέκτησε με τη Λάριο, είναι σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο του Fininvest αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.
Μητέρα δύο παιδιών, η Μπάρμπαρα μένει μόνιμα στην Ελβετία και έχει απασχολήσει τον διεθνή Τύπο με τις ερωτικές της περιπέτειες, κυρίως με τη σχέση της με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Αλεσάντρο Πάτο. Οσο για την 27χρονη κόρη του Μπερλουσκόνι, Ελεονόρα, η οποία επιδεικνύει τα σωματικά της προσόντα σε φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Twitter, είναι διευθύνουσα σύμβουλος των Panorama και Mediaset, ενώ ο 25χρονος Λουίτζι κατέχει θέση στα ΔΣ των Mediolanum και Fininvest.
Αριστερά: Η Μαρίνα σε πάρτι στο Μόντε Κάρλο. Φορούσε εφαρμοστό στράπλες φόρεμα που συνέχεια έπεφτε αποκαλύπτοντας το στήθος της, ενώ είχε πιει τόσο πολύ που παραπατούσε στην πίστα. Κέντρο: Οι παπαράτσι του περιοδικού «Chi» τη... συνέλαβαν τόπλες. Πάνω: Πολλοί θεωρούν τη Μαρίνα «καρμπόν» του πατέρα της, ο οποίος της έχει μεγάλη αδυναμία.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
eri@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου