Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Συναυλία των εκπαιδευτικών στο Άλσος Περιστερίου



                                                     Η μουσική ομάδα του συλλόγου
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία της Μουσικής Ομάδας του συλλόγου «Έλλη Αλεξίου» στις 20 Ιουνίου στο Άλσος Περιστερίου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Β. Τσιτσάνη αλλά και στη μεγάλη νίκη του λαϊκού κινήματος στο Περιστέρι, που κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εμπόδισε για μια ακόμη φορά την υλοποίηση του εφιαλτικού σχεδίου της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τέσσερα δημοτικά σχολεία.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Παπλωματάς τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης και αντίδρασης στα οποιαδήποτε μέτρα που υποβαθμίζουν τον χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας, και πρόσθεσε τα εξής:                                                                    
                                                 Ο πρόεδρος με τον Μ. Σκόρδα
«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», τόλμησε και έκανε βήματα στο δύσκολο αλλά αναγκαίο και σημαντικό χώρο του πολιτισμού. Εδώ και μερικούς μήνες έχει συσταθεί η Μουσική Ομάδα του Συλλόγου, η οποία σήμερα  παρουσίασε την πρώτη της  δουλειά. Δουλειά με μεράκι, δουλειά που σβήνει την κούραση της μέρας και που ανοίγει δρόμους για το δυνάμωμα του αγώνα. Δουλειά που μας φορτώνει και με άλλα καθήκοντα:

Να εντείνουμε την πάλη μας για την εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού στην τέχνη και τον πολιτισμό. Και την πάλη για τη διαμόρφωση υποδομών και προγραμμάτων, που αναπτύσσουν την αισθητική καλλιέργεια της νέας γενιάς, συνδέουν τον πολιτισμό και την τέχνη με την ολόπλευρη ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή της, δίνουν στο νου ελευθερία, διάθεση για δράση, διάθεση για ανατροπή του συστήματος, που θέλει να αποχαυνώσει τα παιδιά μας».
                                                            
   Ο πρόεδρος κια ο Γραμματέας του συλλόγου Κ. Παπλωματάς και Β. Νικολουδάκος
Τελείωσε την ομιλία του με ένα στίχο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει να αποφασίσει» και αποχαιρετώντας τους συναδέλφους του και στους γονείς των παιδιών, ευχήθηκε  Καλό Καλοκαίρι.
Την συναυλία παρουσίασαν ο Μάρκος και η Ειρήνη Σκόρδα οι οποίοι αναφέρθηκαν  αποσπασματικά στα μουσικά και βιωματικά κομμάτια του μεγάλου Β. Τσιτσάνη, ενώ πολύ καλές ήταν και οι ερμηνείες των καλλιτεχνών της ομάδας που συγκροτεί το μουσικό σύνολο του συλλόγου.
Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μ. Τσιώτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου