Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Ορσον Γουέλς βρίζει διάσημους του Χόλιγουντ σε άγνωστες ηχογραφημένες συνεντεύξεις

Ο Λόρενς Ολίβιε ήταν «ηλίθιος», ο Σπένσερ Τρέισι «μισητός», ο Τσάρλι Τσάπλιν «υπερόπτης», ο Τζέιμς Στιούαρτ «κακός ηθοποιός» και η Μπέτι Ντέιβις «ανυπόφορη ακόμα και στο μάτι». Με αυτά τα λόγια χαρακτήριζε τους συναδέλφους του ηθοποιούς και σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ ο Ορσον Γουέλς, όπως καταγράφηκαν σε κασέτες, οι οποίες τώρα ανακαλύφθηκαν.

Σε αυτές τις κασέτες, ο δημιουργός του «Πολίτη Κέιν» -για τους κριτικούς η καλύτερη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφο- είχε ηχογραφήσει, το 1983, συνεντεύξεις στον φίλο του Χένρι Γιάγκλομ, με σχόλιά του για όλους του σταρ της εποχής. Ο Γουέλς πέθανε ξαφνικά το 1985 χωρίς να προλάβει να μοντάρει τις κασέτες και να αφαιρέσει αυτούς τους χαρακτηριστμούς. Τις κασέτες τις προόριζε για την αυτοβιογραφία του. Μέχρι τώρα, ήταν ξεχασμένες στο γκαράζ του φίλου του.

Στις συνεντεύξεις, ο Γουέλς μιλάει για ποικιλία θεμάτων, από τη λογοτεχνία μέχρι την πολιτική.

Σε αυτές, ο ίδιος αναφέρεται στην Μέριλιν Μονρόε ως ερωτική σύντροφο, την οποία έπαιρνε στα πάρτι του Χόλιγουντ για την γνωρίσει στους διάσημους, πριν αυτή γίνει γνωστή.

Για κάποιους είχε να πει καλά λόγια. Ο Τζον Γουέιν «από όλους τους ηθοποιούς που γνωρίζω είχε τους καλύτερους τρόπους», ακούγεται να λέει ο διάσημος σκηνοθέτης.
Όσο για τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, «ήταν σπουδαίο ταλέντο, αλλά χαράμισε αυτό το δώρο κι έγινε ανέκδοτο χάρη στη διάσημη σύζυγό του», λέει αναφερόμενος στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ο Ορσον Γουέλς δεν αφήνει ούτε τον Αλφρεντ Χίτσκοκ ασχολίαστο, για τον οποίο αναφέρει ότι «δεν κατάλαβα ποτέ αυτή τη μανία με τον Χίτσκοκ, ιδίως τις τελευταίες αμερικανικές ταινίες του. Εγωισμός και τεμπελιά. Και είναι φωτισμένες σαν τηλεοπτικές σειρές. Χθες βράδυ, είδα μία από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει ποτέ (Σιωπηλός Μάρτυς). Θα σου πω τι είναι εκπληκτικό. Το πόσο κακός ηθοποιός είναι ο Τζέιμς Στιούαρτ. Ακόμα και η Γκρέις Κέλι είναι καλύτερη από τον Τζίμι, ο οποίος είναι υπερβολικός στον ρόλο του».
ΝΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου