Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ως εδώ με την υποβάθμιση της Υγείας του λαού και τη διάλυση των νοσοκομείων

 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΩΣ ΕΔΩ με την υποβάθμιση της Υγείας του λαού και τη διάλυση των νοσοκομείων. ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του λαού της Δυτικής Αθήνας  την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6:30 μ.μ.  στην πλατεία ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Εργαζόμενοι - Άνεργοι - Αυτοαπασχολούμενοι - Συνταξιούχοι - Νέοι & Νέες,
οι πολιτικές που οδηγούν στον κατήφορο την υγεία του λαού δεν έχουν τελειωμό. Στη Δυτική Αθήνα η διάλυση και η υποβάθμιση των Νοσοκομείων, των Ι.Κ.Α., των Κέντρων Υγείας, είναι τέτοια, που υπονομεύει και οδηγεί σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή μας. Η διάλυση του Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα, η διαρκής υποβάθμιση του Αττικόν στο Χαϊδάρι αλλά και του Ψ.Ν.Α. και του Δρομοκαΐτιου, της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα» στους Αγίους Αναργύρους, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, υλικών και μέσων σε όλα τα Ι.Κ.Α. της περιοχής, καθώς και οι νέες περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό, δείχνουν ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο.
Η κατάσταση θα χειροτερέψει σε βάρος του λαού και των παιδιών του. Η συνειδητή και οργανωμένη αυτή προσπάθεια υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας ευνοεί τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους και εταιρείες που δρουν ως έμποροι του αγαθού της υγείας.
Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και η ίδια η Ε.Ε. Όλοι αυτοί μαζί, που με την πολιτική τους «σκάβουν το λάκκο του λαού», μετατρέποντας την Υγεία σε χρυσωρυχείο για τα μονοπώλια και τις βιομηχανίες του φαρμάκου. Στερώντας από τους ανθρώπους του μόχθου ακόμη και τα πολύ βασικά πολλές φορές.
Πρόκειται για ένα αίσχος που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από την εργατική τάξη, το λαό!
Οι Λαϊκές Επιτροπές, τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας μέσα από πλατιά σύσκεψη και συζήτηση αποφασίσαμε να συντονίσουμε τη δράση μας. Να δώσουμε συνέχεια στους λαϊκούς αγώνες σε όλη την περιοχή και σε κάθε Δήμο ξεχωριστά, για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να διεκδικήσουμε Υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

 Οι αγώνες αυτοί να καταλήξουν  σε μεγάλη Λαϊκή Συγκέντρωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6:30 μ.μ.  στην πλατεία ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, συνολικά τις λαϊκές οικογένειες να δώσουν μαχητικά το παρών για να διεκδικήσουμε:
 Σύγχρονες δομές υγείας, υψηλού επιπέδου για το λαό.
 Νοσοκομεία που να ανταποκρίνονται στις άμεσες ζωτικές ανάγκες μας.
 Στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
 Άμεσο άνοιγμα του νοσοκομείου Λοιμωδών με πλήρη στελέχωση και χωρίς υποβάθμιση άλλων μονάδων υγείας της ευρύτερης περιοχής.
 Κέντρα Υγείας πλήρως επανδρωμένα, σε κάθε Δήμο, συνδεδεμένα με τους χώρους δουλειάς, τους εκπαιδευτικούς και αθλητικούς χώρους, για την άμεση πρόληψη και φροντίδα.
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
 Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό - Καμία επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας.
 Ούτε μισό ευρώ από τη λαϊκή τσέπη για εξετάσεις, πρόληψη φάρμακα, θεραπεία. Να καταργηθεί άμεσα το πλαφόν στις εξετάσεις και στα φάρμακα.
 Γενναία αύξηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία.


ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΒΕ της ΔΥΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου