Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Η "Μουσικη Αργώ" μας ταξίδεψε με χριστουγεννιάτικες εικόνες απ' όλο τον κόσμο



Για μια ακόμη φορά η Περιστεριώτικη χορωδία΄"Μουσική Αργώ" υπό την διεύθυνση του Παντελή Γούσα, μας ταξίδεψε με κάλαντα και μελωδίες απ' όλο τον κόσμο και μας ξενάγησε στο παραμύθι των Χριστουγέννων του Κάρολου Ντίκενς, περιγράφοντας θεατρικά τον  μίζερο τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, που λέει πως τα Χριστούγεννα είναι απάτη.
 Η πολύ καλή αφήγηση των μελών της χορωδίας, ήταν συνυφασμένη με τα μουσικά ακούσματα και τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, απ' 'ολο τον κόσμο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η μεταφορά του παραμυθιού επί σκηνής.                                                    

Οι μουσικοί και ο μαέστρος Π. Γούσας, καθώς και οι χορωδοί έδωσαν για μια ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, που ενθουσιασμένο συγχάρηκε όλους τους συντελεστές.
Την εκδήλωση τίμησαν με τηνν παρουσία τους, ο δήμαρχος Α. Παχατουρίδης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Μ. Τσιώτα, ο διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου Χρύσανθος Μουζακίτης, ο μουσικός και ιδρυτής της ορχήστρας αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων "Λύραυλος" Π. Στέφος, με την συζυγό του, κ.α.
                                                       

Τέλος αξίζει να αναφερθεί η παρέμβαση του κ. Μουζακίτη στο πρόσωπο του μαέστρου Π. Γούσα, που τον εξήρε για το πλούσιο έργο του, επισημαίνοντας στον κόσμο, ότι κάθε φορά γίνεται καλύτερος και ποιοτικότερος, προσφέροντας τόσο στος μαθητές του, όσο και γενικότερα στους Περιστεριώτες τις γνώσεις και την εμπειρία του!

Ρούλα Τικοπούλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου