Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση των "Ενεργών Πολιτών" για την ματαίωση του δημοτικού συμβουλίου



                                                Η Διοίκηση του Δήμου, επαναπαυμένη στις δάφνες του 62%, που αποτελεί το μόνιμο αντίλογο στην κριτική της αντιπολίτευσης, απέδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία της να σταθεί κοντά στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Μακριά από τους κοινωνικούς αγώνες για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια της μνημονικής κρίσης,  επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο.
Διάλεξε δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και προφανώς με συναίνεση του Δημάρχου κ. Παχατουρίδη ως μέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, την 3η Δεκεμβρίου 2015, ύστερα από απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ ήταν ήδη γνωστή η ημερομηνία της  απεργίας που είχε εξαγγελθεί από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα προ πολλού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ματαιώθηκε στο παρά πέντε (τρεις ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης) αλλά αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες της Διοίκησης να επιλέξει μια τέτοια μέρα για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του Δήμου για τη λειτουργία του Δ.Σ ως  απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονταν 26 τακτικά θέματα αλλά και έκτακτα για τα οποία υπήρξε ενημέρωση λίγο πριν την ορισθείσα συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση αυτή περιλαμβάνονταν και θέματα που θα έπρεπε, κατά την άποψή μας,  να αποτελούν το καθένα τους μοναδικό θέμα συνεδρίασης του Δ.Σ, όπως το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του (292 σελίδες), αλλά και η συζήτηση για το Ειδικό Δημοτικό και Γυμνάσιο Περιστερίου, ένα πολύ σοβαρό θέμα που χρονίζει και απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία από όλους.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να δώσει εξηγήσεις για τη στάση της αυτή και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να πάρουν θέση ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα που υποβαθμίζουν το θεσμό της Τ.Α και που δεν συνάδουν με το φρόνημα του Δημοκρατικού λαού της Πόλης μας, που συνεχίζει να αγωνίζεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για τη ζωή του και για ένα καλύτερο αύριο.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου