Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ

 
                                                           Οχι δεν είμαι απαισιόδοξη. Όχι δεν είμαι αισιόδοξη. Στη θέση της καρδιάς έχω ένα κενό, ένα σιωπηλό εκκρεμες, που παλλεται ανάμεσα σε λόγια, παυσεις, φανερη αμηχανία.
Η αλήθεια μαραζωνει τους "αρχηγούς ",γι αυτό σταματούν να τη δημοσιοποιουν, ενώ οι ίδιοι την αντιμετωπίζουν κι ανταριαζονται μονάχα στα βαθιά όνειρα τους,που τους πλημμυριζουν αγωνία, άγχος κι ιδρωμενα σεντόνια.
Η αλήθεια για εμάς συχνά αποτελεί άρνηση, γιατί άμα δούμε καθαρά (και φυσικά βγάζω έξω την αρχουσα τάξη και τα εκάστοτε τσιρακια της), θα διαπιστώσουμε με χαρτί και μολύβι, πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει ούτε για εμάς ούτε για το παρόν αυτής της χώρας. Για το μέλλον δεν ξέρω γιατί δεν είμαι και μάντης... Το μέλλον δηλαδή το αύριο και το μπροστά της ζωης θα φτάσει σύντομα και δεν είναι τυχαία τα συνθήματα στις προεκλογικές αφίσες των κομμάτων.
Έχετε φίλους; Άμα έχετε καλούς φίλους η θλίψη παίρνει στο στόμα σας την υπέροχη αλμύρα μίας καθαρής θάλασσας.
Έχετε να πάρετε ψωμί, νερό, γάλα , λάδι, λαχανικά, φρούτα και τα άλλα τα απαραίτητα; Ωραία, λοιπόν. Δεν κινδυνευετε από πείνα.
Έχετε να πληρώσετε φόρους χαράτσια, δάνεια, λογαριασμούς;Τυχερουληδες!
Δεν έχετε; Την έχετε βάψει! Με τα πενιχρα ή καθόλου εισοδήματα δεν ξεχρεωνεις ποτέ.
Προκοπή με ανεργία, μαύρη εργασία και μισθό 420 ή 500 ευρώ δεν υπάρχει. Ας το εμπεδωσουμε όλοι και μέσα και έξω.
Δεν τους νοιάζει. Αυτό το ξέρω.Κάτι ρομαντικοι τύποι ακόμα συνεχίζουν να διαβάζουν Συνταγματα, Διακηρυξεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα σοφά κι ανεφαρμοστα...
Λοιπόν, κυρία Μερκελ, που σαν τη μητέρα Τερεζα σε υποδέχονται οι Συριοι πρόσφυγες. Η απελπισία και η ένδεια τους σε καλωσορίζει. Η ανάγκη και το κόψιμο τους.Ο τρόμος για τις σφαγες των Τζιχαντιστων και του Ασαντ. Η αρχεγονη επιταγή του ανθρώπινου είδους για επιβίωση.
Εδώ στο Περιστέρι στην πλατεία του Αι Γιώργη κάθομαι σκεφτικη στο προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε λίγες μέρες θα έχουν τελειώσει οι εκλογές και στις 21 του Σεπτέμβρη θα έχουμε ελπίζω νέα κυβέρνηση!
Εδώ πιο κάτω στην πλατεία σε ένα άλλο προεκλογικό περίπτερο κάθονται πρώην σύντροφοι μου, φίλοι μου. Τους χαιρετώ καθώς περνάω μπροστά τους κι ύστερα παίρνω τη δική μου θέση.
ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ!
Είναι κάποιοι που δεν σκέφτονται καθαρά, άλλοι που σκέφτονται ό,τι τους συμφέρει κι άλλοι, που αρνούνται να σκεφτούν;
Για μένα οι σκέψεις είναι η λύση , το στήριγμα κι η πραγματική σωτηρία.
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου