Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

                                                            

Αμα πρέπει να απαντήσεις στο ερώτημα, γιατί έχουμε τόσους πρόσφυγες και τόσους μετανάστες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα πρέπει λογικά να απαντήσεις και να συμφωνήσεις, έστω κατά μεγάλη πλειοψηφία, στο ποιες είναι οι αιτίες,΄τα γεγονότα, τα φαινόμενα τα καιρικά, οι πόλεμοι, οι θρησκευτικές και άλλες διαμάχες, που δημιουργούν τις μεγάλες και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών από χώρες σε άλλες χώρες.Μετακινήσεις ,που δυστυχώς δεν είναι εύκολο ή ίσως κι όχι "επιθυμητό από κάποια κέντρα να σταματήσουν, να αναστραφούν και να αποσειστούν από πάνω μας.
Αμα πρέπει να απαντήσεις ,γιατί έχουμε "πολιτικά" διαζύγια, θα πρέπει λογικά να ερμηνεύσεις και να συμφωνήσεις με κάποιο κοινό αποδεκτό τρόπο, που λέγεται πλειοψηφία, γιατί αρχικά είχαμε σχέσεις, συνεργάσίες, γάμους "πολιτικούς"και όρκους εντιμότητας και συμπόρευσης με το για "πάντα" μαζί ή μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος...
Αμα πρέπει να απαντήσεις στο ερώτημα, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε το δρόμο των εκλογών , θα πρέπει να περιμένεις τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, το βράδυ της Κυριακής και τη σύνθεση της νέας Ελληνικής κυβέρνησης.
Ετσι κι αλλιώς τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι παλιά, πολύ παλιά και δεν εδράζονται σε μία αριστερού κορμού διακυβέρνηση εφτά μηνών. Ελπίζω και εύχομαι καινούργιες λύσεις να αναζητηθούν, να εφαρμοστούν με επιτυχία και τα παλιά προβλήματα να πάψουν από αύριο κιόλας να προκαλούν αφόρητη πίεση κοινωνική, οικονομική ασφυξία και γενικευμένη λαϊκή θλίψη κι απαγοήτευση.
Σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τις καθιερωμένες βόλτες τους σε ουζερί, τσιπουράδικα, μεζεδοπωλεία, πλατείες. Τελικά το να είσαι "αρχηγός" έχει και τα θετικά του σημεία, γιαυτό στη χώρα μας κάνουν όλοι τόση φασαρία για το "αρχηγηλίκι¨" εξ επανέκαθεν!
Αμα πρέπει ΄να απαντήσεις στο ερώτημα, πως καταφέρνω να ανοίγω το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ ,χωρίς βοήθεια "΄΄ανδρα", αν και δεν το συνήθιζα μέχρι σήμερα, γιατί είναι γνωστό ότι είμαι καλύτερη στο να γράφω και να μιλάω...,, αρκεί να με παρατηρήσεις και θα δεις πως, άμα χρειάζεται, όλοι μπορούμε να το καταφέρουμε.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο τέτοια ώρα έκανα μπάνιο στην αγαπημένη μου θάλασσα της Νεράντζας. Σήμερα ,όμως, έχω δουλειά στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν δίνω το λόγο τιμής, αν και δικηγόρος, δύσκολα καταφεύγω στο ...ΔΙΑΖΥΓΙΟ.
Αντώνη, της Νεράντζας, καλή επιτυχία, στις εκλογές. Μπορεί να μην έχεις εκλόγιμη θέση στη λίστα, αλλά τελικά η χαρά είναι στο ταξίδι.
Και ξέρετε κάτι, ο ΚΑΒΑΦΗΣ το λέει, στην ΙΘΑΚΗ του και όχι εγώ.
Καλή ψήφο σε όλους μας.
ΒΙΒΗ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου