Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Εικόνα διάλυσης στην παιδεία με εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά


 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/9/2015 στις 1.00 μ.μ η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Δ/νσης Αθηνών. Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε για τα κενά στη Γ΄Δ/νση Αθήνας φανερώνουν μια εικόνα διάλυσης με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών και τεράστιες ελλείψεις.  Συγκεκριμένα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΝΑ
Δάσκαλοι
  28
Νηπιαγωγοί
  31
Γερμανικών
   8
Καλλιτεχνικών
  46
Γυμναστές
  20
Πληροφορικής
   6
Μουσικοί
  15
Θεατρικής Αγωγής
  40

   Στην Ειδική Αγωγή λείπουν 33 εκπαιδευτικοί για τα τμήματα ένταξης, 11 εκπαιδευτικοί για τα Ειδικά Σχολεία (3 στο Ίλιον, 1 στο Περιστέρι, 1 στο κινητικών του Αιγάλεω και 6 στο αυτιστικών του Αιγάλεω), επίσης δεν υπάρχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό και τέλος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πώς και το πότε θα λυθεί το ζήτημα με τις μετακινήσεις των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Άρα η κανονική λειτουργία των Ειδικών Σχολείων βρίσκεται στον αέρα και θα αργήσει να ξεκινήσει πολύ.

    Συνολικά, μέχρι στιγμής, τα κενά στη Γ΄Δ/νση είναι περίπου 240 ενώ στα παραπάνω κενά θα πρέπει να προσθέσουμε και τα κενά που θα προκύψουν από τις ανάγκες των σχολείων (ειδικά των ΕΑΕΠ και των μεγάλων σχολείων) για ειδικότητες (π.χ γερμανικά, πληροφορική κλπ) τα οποία πρόκειται να καλυφθούν με ωρομίσθιους!!!! Τονίζουμε ότι σε όλη τη χώρα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς είναι πάνω από 20.000!!!

    Αυτή η θλιβερή, χωρίς προηγούμενο, κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών, των Μνημονίων, της ΕΕ, των σχεδίων του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση και των σχεδόν μηδενικών εδώ και 5χρόνια διορισμών. Αυτή την πολιτική που όλα μαζί τα κόμματα του Μνημονίου δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της πρέπει να ανατραπεί από το πανεκπαιδευτικό αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας.
Απαιτούμε:
·                     Να ανοίξουν τώρα όλα τα σχολεία, όλα τα τμήματα, όλα τα ειδικά σχολεία. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
·                     Διεκδικούμε για την καλύτερη ποιότητα της διδασκαλίας 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Όχι στα 27άρια και 30άρια τμήματα!
·                     Άμεση στήριξη των φτωχότερων οικογενειών και των μαθητών με δωρεάν γεύμα, μετακίνηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    Οι εκπαιδευτικοί από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανοίξουμε τα σχολεία και τις επόμενες μέρες μαζί με όλους τους συλλόγους της Αττικής και σε συνεννόηση με το γονεϊκό κίνημα θα πραγματοποιήσουμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής.
ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Σύλλογοι Π.Ε:
Αιγάλεω, Περιστερίου "Έλλη Αλεξίου", Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας- Κορυδαλού και Ιλίου -Πετρούπολης -Καματερού "Δ. Γληνός".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου