Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Νιγηρία: Το θάνατο του αρχηγού της «Μπόκο Χαράμ» ανακοίνωσε ο στρατός

Το φημολογούμενο, εδώ και μερικές μέρες, θάνατο του Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγού της ισλαμικής εγκληματικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», που έχει προκαλέσει, εδώ και χρόνια, χάος και αιματοχυσία στη Βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού, προσθέτοντας ότι πάνω από 260 ένοπλοι των Νιγηριανών τζιχαντιστών παραδόθηκαν στις αρχές της Νιγηρίας και του Καμερούν.
Ο εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού ανακοίνωσε ακόμη το θάνατο του άλλου στελέχους της «Μπόκο Χαράμ», του Μοχάμεντ Μπασίρ, ο οποίος ήταν «σωσίας» του Αμπουμπακάρ Σεκάου και υποδυόταν το σκοτωμένο αρχηγό της οργάνωσης για να εμψυχώσει τα μέλη της. Πρόσθεσε ότι δεκάδες μέλη της «Μπόκο Χαράμ», που παρέδωσαν τα όπλα τους σε περιοχές της Βορειοανατολικής Νιγηρίας, υποβάλλονται σε ανακρίσεις.
Εάν οι ισχυρισμοί των Νιγηριανών αξιωματούχων επιβεβαιωθούν και από ανεξάρτητες πηγές ή παρουσιαστούν αντικειμενικές αποδείξεις, τότε θα πρόκειται για μία αποφασιστικής σημασίας εξέλιξη στις προσπάθειες των αρχών να πατάξουν μία εγκληματική οργάνωση που δρα στο όνομα του Ισλάμ και ευθύνεται για τους θανάτους, ακρωτηριασμούς και απαγωγές χιλιάδων αμάχων εδώ και χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου