Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ιαπωνία: Νέα διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Η εταιρεία «Tepco», που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε μία οπή σε ένα υποθαλάσσιο παραπέτασμα που έχει τοποθετηθεί για να μπλοκάρει τη διαφυγή ραδιενεργών στοιχείων στη θάλασσα. Το πρόβλημα αυτό διαπιστώθηκε έξω από τους αντιδραστήρες 5 και 6 (που έχουν υποστεί μικρή ζημιά) από έναν τεχνικό της εταιρείας ο οποίος εργάζεται στην τοποθεσία αυτή για λογαριασμό της «Tepco».
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες του προβλήματος, αλλά δήλωσε ότι οι μετρήσεις της ραδιενέργειας στη θάλασσα δεν έδειξαν σημαντική αύξηση. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε επισκευές μόλις η θάλασσα ηρεμήσει στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία δέχεται αυτές τις ημέρες τη μακρινή επιρροή ενός τυφώνα.
Το συμβάν έρχεται να δυσχεράνει την κατάσταση ως προς τη διαχείριση των συνεπειών της καταστροφής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έδωσε τη διαβεβαίωση την περασμένη εβδομάδα ότι «έχουν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό της ραδιενέργειας σε μια έκταση 0,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντός του λιμανιού του πυρηνικού σταθμού» και ότι δεν μολύνεται ο ωκεανός.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου