Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχίζει τη Δευτέρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Με την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για την Αμβέρσα ξεκίνησε από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί στη βελγική πόλη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου. Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα, με συνέπεια το ενδιαφέρον να στρέφεται στους σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων.

Στους άνδρες, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Βασίλης Τσολακίδης (δίζυγο), Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος, δίζυγο), Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο), ενώ στις γυναίκες θα αγωνιστούν οι Βάσω Μιλλούση (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος) και Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός).

Η συμμετοχή του Μάρα θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αφού ο δις πρωταθλητής κόσμου ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο και ουσιαστικά έχει μείνει εκτός προπονήσεων το τελευταίο δεκαήμερο.

Η Αμβέρσα έχει ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία της γυμναστικής, ως γενέτειρα του ιδρυτή της FIG Νικολά Κούπερους, αλλά και επειδή εκεί είχε φιλοξενηθεί το 1903 το πρώτο διεθνές τουρνουά με την συμμετοχή τεσσάρων χωρών, διοργάνωση που αναδρομικά αναγνωρίστηκε ως το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης στα χρονικά.

Επί βελγικού εδάφους έχει διεξαχθεί άλλο ένα παγκόσμιο, εκείνο του 2001 στη Γάνδη, όπου η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο θεσμό, χάρη στον Βλάση Μάρα στο μονόζυγο.

Στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης, που είναι το 44ο στην κατηγορία ανδρών και 35ο στην κατηγορία γυναικών, έχουν δηλώσει συμμετοχή 410 αθλητές και αθλήτριες (269 άνδρες, 141 γυναίκες) από 76 χώρες.
ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου