Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επειδή έχεις φτερά, δεν σημαίνει ότι θα πετάξεις!

                                                                      Γράφει η Βιβή Γεωργακά
(από τοίχο της οδού Πανεπιστημίου)

ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...

Σας το έχω ξαναγράψει. Να σκάβετε κάτω από τη λαμπερή πρόσοψη και το λούστρο της τηλεοπτικής επιτυχίας.
Δύσκολο; Πραγματικά πολύ δύσκολο και μερικές φορές ακατόρθωτο!
Την ίδια ώρα που όλοι "κονταροχτυπιούνται" με το πώς, πού και το γιατί των συλλήψεων των μελών της Χρυσής Αυγής, για το ευκτέο ξεδόντιασμα της εγκληματικής συμμορίας ,που έσφαζε, μαχαίρωνε, εκβίαζε και τρομοκρατούσε Ελληνες και ξένους- χάριν ποιων άραγε παραγματικών στόχων;-, προς το θρίαμβο του δημοκρατικού φρονήματος και την επιβίωση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος, εγώ συνεχίζω την καθημερινή μου ανάγνωση των οικονομικών και πολιτικών εφημερίδων κάθε πρωί.
Βλέπω την αξία ελληνικών τραπεζικών μετοχών να παραμένει στα τάρταρα, παρά το ότι η ανακεφαλαίωση και η διάσωσή τους έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Παρά τα χάλια της ελληνική οικονομίας ,οι οικονομικές εφημερίδες είναι σίγουρες και αισιόδοξες πως οι αμερικάνικές τράπεζες, που έχουν οικειοποιηθεί από χρόνια το ρόλο του "οικονομικού προφήτη" και μάλιστα με αμοιβή , θα μας αναβαθμίσουν την ελληνική πιστολητική μας ικανότητα, έναντι ενός αβέβαιου και μακράν απροσδιόριστου πρωτογενούς πλεονάσματος.
Η FED της Αμερικής θα συνεχίσει το χαλάρωμα των κανόνων παραγωγής, ροής κι διακίνησης χρήματος, υπάρχοντος ή όχι, στη χώρα της και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χιλιάδες πλούσιοι, σημερινοί ή επίγονοι, θα συνεχίσουν να αποταμιεύουν τα χρήματά τους σε ντουλάπια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε κάτι ευπρόσωπα αστραφτέρα κτίρια, που λέγονται ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ. Αραγε αυτό ονειρεύεστε κάθε βράδυ, όταν παρακαλάτε για την ανάπτυξη της χώρας μας, της κοινωνίας, ολόκληρου του κόσμου;
Στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε συνεχώς νέους τρόπους για να επιβιώσουμε στην εντατική. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα εδρεύει στο Βέλγιο, αλλά θα μπορεί να εμφανίζει αγοραπωλησίες των μετοχών της και στην Ελλάδα, αφού βρήκαμε και γιαυτό το νομικό καθεστώς. Αραγε η έλλειψη νόμων ήταν που μας οδήγησε στο γκρεμό ή η μη μέχρι τώρα εφαρμογή τους;
Οι άνεργοι της χώρας μας, που πλησιάζουν το 30% θα έπρεπε να φτιάξουν δικό τους πολιτικό κόμμα, και με τα ποσοστά που διαθέτουν θα έπαιρναν και χωρίς δημοσκοπήσεις την πρώτη θέση και τη δικαιωματική διακυβέρνηση της πατρίδας μας.
Ομως οι άνεργοι συνήθως προτιμούν να μην παίρνουν θέση και κρύβονται ακόμη και από τα όνειρά τους!
Ο μέσος αμερικανός φορολογούμενος έχει επιστρέψει στο εισόδημά που είχε το έτος 1989... Κι αυτό δεν το ισχυρίζομαι εγώ, αλλά οι ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες...
Εξάλλου η αμερικάνικη κυβέρνηση ετοιμάζεται για υπογραφή συμβιβασμού με τις τέως πτωχευμένες το 2007 και το 2008 αμερικανικές τράπεζες! Αυτές βέβαια που ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση με τις φούσκες στα δάνεια των ακινήτων, τα παράγωγα του αέρα και τα χάρτινα κέρδη.
Με εννιά δισεκατομμύρια δολλάρια το όλο θέμα θα κλείσει και θα "ξεχαστεί" και κανείς δεν θα τιμωρηθεί για δόλια και επαναλαμβανόμενη συναλλακτική συμπεριφορά! Παρότι χιλιάδες έχουν παραβεί ένα βασικό και πανάρχαιο κανόνα αξιολόγησης ανθρώπινης συμπεριφοράς ,που νομίζω ότι ορίζει:
Η ΔΟΛΙΑ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ , ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ.
Εδώ προς το παρόν έχουμε άλλες επείγουσες ασχολίες.
Μετά θα δείξει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου