Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Καμιά διαπραγμάτευση με τα χρήματα του εργαζόμενου λαού!




Αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Κλιμακώνει τους εκβιασμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων.
Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Βούτσης με επείγον έγγραφό του ζήτησε από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες την «αμελλητί συμμόρφωσή» τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης/4/15, για τη μεταφορά των διαθέσιμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ δεν έχει σχέση με τις λαϊκές ανάγκες αλλά με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, νέα αντιλαϊκά μέτρα και επιβάλλεται να αντιδράσουμε αποφασιστικά.
Τα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων που έχουν κομμουνιστές δημάρχους αποφάσισαν να μη συμμορφωθούν με τη συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη, επειδή αυτή βοηθά τον αντιλαϊκό πόλεμο που τσακίζει το λαό για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του.
Γιατί υποχρεώνει τους δήμους να υπολειτουργούν, να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών, να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους και τέλη στους δημότες ενισχύοντας τη φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού και μέσω των δήμων.
«Είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική των ΕΕ-ΔΝΤ, κεφαλαίου» αναφέρουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην απαντητική τους επιστολή.
Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο Περιστερίου να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις. Να αξιοποιήσουν τα χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα είναι ιδιαίτερα οξυμένες.
Όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς      
Τέτοια ανάγκη είναι η λειτουργία των Β/Ν και παιδικών σταθμών η οποία είναι στον «αέρα» μετά και την τεράστια περικοπή του ΕΣΠΑ, που θα αφήσει έξω περισσότερα από 60.000 παιδιά πανελλαδικά.
Επιπλέον κάθε καθυστέρηση από τη μεριά του υπουργείου να εκκινήσει τη διαδικασία των προσλήψεων του προσωπικού, σημαίνει με βεβαιότητα ότι το Σεπτέμβρη οι παιδικοί σταθμοί είναι αδύνατον να ανοίξουν.
Με το πρόσχημα των έκτακτων αναγκών θα γίνουμε και πάλι μάρτυρες των δίμηνων «μπαλωμάτων» που εμπαίζουν εργαζόμενους και γονείς. Ένα ανεπίτρεπτο καθεστώς που έχει γίνει κανόνας λειτουργίας των παιδικών σταθμών τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων, που αρνούνται να καλύψουν τις ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό. Ένα καθεστώς που απαξιώνει την όποια παιδαγωγική λειτουργία των παιδικών σταθμών και θέτει σε πολλές των περιπτώσεων σε κίνδυνο την φροντίδα και την ασφάλεια των παιδιών.
Η υπόθεση στα χέρια του οργανωμένου λαού
Καλούμε τον περιστεριώτικο λαό να δυναμώσει την πάλη του, να μπει στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του και μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τους οργανωμένους μαζικούς φορείς και τη «Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου» να απαιτήσει:
  • Τα όποια ταμειακά διαθέσιμα του δήμου να αξιοποιηθούν για τους Β/Ν σταθμούς και τις άλλες ανάγκες του περιστεριώτικου λαού και να μην δοθούν στους «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ δηλαδή στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και ληστές του λαϊκού μόχθου.
  • Δίκτυο Β/Ν σταθμών, δωρεάν, με πλήρεις υποδομές και με ευθύνη του κράτους
  • Όλα τα παιδιά στους Β/Ν σταθμούς του δήμου
  • Κατάργηση των τροφείων
·         Πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου