Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Από δασκάλα σε επόμενη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας η μαντάμ Μακρόν

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια γυναίκα που φαίνεται πολύ πιθανόν να είναι η επόμενη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Ποια είναι η Μπριζίτ Τρονιέ; 
Εν ολίγοις, είναι η 64χρονη γυναίκα του Εμανουέλ Μακρόν. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2007. Ήταν κάποτε καθηγήτρια γυμνασίου και είναι 25 χρόνια μεγαλύτερή του.

Γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο; 
Ναι. Ήταν η καθηγήτρια γαλλικών στο ιδιωτικό γυμνάσιο στην Αμιένς, στη βόρεια Γαλλία. Επίσης, ήταν υπεύθυνη στη θεατρική λέσχη του σχολείου, στην οποία ο Μακρόν ήταν ηθοποιός.

Όπως φαίνεται, ήταν αγάπη με την πρώτη ματιά – οι δυο τους είχαν μακρές συνομιλίες και η ίδια διάβασε τα γραπτά του εκτός σχολείου.

«Εκείνη την εποχή συνήθιζε να διαβάζει τα γραπτά του συνέχεια. Είχε αιχμαλωτιστεί από τις δεξιότητες γραφής του» δήλωσε ένας πρώην συμμαθητής στην εφημερίδα Le Parisien.

Όταν ο Μακρόν μετακόμισε στο Παρίσι σε ηλικία 18 ετών, αυτή έφυγε από την οικογένειά της και τον ακολούθησε.

Όπως είπε η ίδια στο περιοδικό Paris Match: «Σε ηλικία 17 ετών ο Εμανουέλ μου είπε, ‘Ότι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ’».

Όσο για τη διαφορά ηλικίας – μια γαλλική μελέτη του περασμένου Σεπτεμβρίου, λέει πως είναι η νέα τάση πλέον οι γαλλίδες να βγαίνουν με νέους εραστές, έτσι ποιος νοιάζεται;

Στην πραγματικότητα, οι γονείς του Μακρόν ήταν αυτοί που νοιάζονταν. Ζήτησαν από την τότε 40χρονη Τρονιέ να μείνει μακριά από τον 16χρονο γιο τους, τουλάχιστον έως ότου να συμπληρώσει τα 18, σύμφωνα με νέα βιογραφία του υποψήφιου προέδρου.

Διδάσκει ακόμα; 
Όχι. Παραιτήθηκε από την καριέρα της στη διδασκαλία για να βοηθήσει τον Μακρόν στην προσπάθειά του να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και ο Μακρόν τη θεωρεί αξιόπιστο σύμβουλο, τουλάχιστον σύμφωνα με το Paris Match.

«Περνά όλο το χρόνο δίπλα του, διαβάζει και ακούει όλα όσα λέγονται γι’ αυτόν. Ζητά τις συμβουλές της και ακούει τη γνώμη της» γράφει το περιοδικό.

Τι γίνεται όμως με τη ζωή της πριν τον Μακρόν; 
Στη ζωή της πριν τον Μακρόν, η Τρονιέ ήταν παντρεμένη με τρία παιδιά, τα οποία τώρα όλα έχουν μεγαλώσει και εργάζονται ως μηχανικοί, καρδιολόγοι και δικηγόροι. Έχει επίσης 6 εγγόνια.

Οι γονείς της ήταν μέλη μιας φημισμένης οικογένειας σοκολατοποιών στο Αμιένς, που είναι στην οικογένεια εδώ και πέντε γενιές και η αξία του ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Λέγεται μάλιστα, πως κάνουν τα καλύτερα macarons τη περιοχής.

Της αρέσει να είναι στα φώτα της δημοσιότητας;
Όπως φαίνεται δεν την πειράζει, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις άλλες συζύγους των προεδρικών υποψηφίων.

Η Τρονιέ και ο Μακρόν δεν είναι ξένοι στον Τύπο. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες το καλοκαίρι του 2015 σε ένα δείπνο με τον βασιλιά της Ισπανίας και τη σύζυγό του. Τότε, ο Μακρόν ήταν υπουργός οικονομίας.

Από τότε, δεν έφυγαν ποτέ από τις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών, όπως το Closer και το Paris Match, ενώ η πιο γνωστή φωτογραφία τους είναι ίσως από πέρυσι το καλοκαίρι, όπου φαίνονται σε μια παραλία να συνομιλούν με έναν γυμνιστή.


Τι λέει η ίδια για όλα αυτά; 
Δεν δίνει συνεντεύξεις, αλλά έχει αποκαλύψει την ευστροφία της και την κοφτερή γλώσσα της κατά καιρούς.
Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο γιατί ο σύζυγός της ήταν «τόσο καλός στην πολιτική», αυτή απάντησε: «Είναι καλός σε όλα. Όχι μόνο στην πολιτική, αλλά η ερώτησή σας είναι πολύ περιορισμένη».

Και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν έχω βρει ακόμη ένα πεδίο στο οποίο να μην είναι καλός».
Σε γενικές γραμμές όμως, είναι αρκετά μυστικοπαθής και δεν αποκαλύπτει πολλά για την ιδιωτική ζωή του ζευγαριού.

Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι έχουν ένα οίκημα στο Τουκέ στη βόρεια Γαλλία όπου παντρεύτηκαν το 2007. Τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το ζευγάρι συχνά δραπετεύει στο εξοχικό του όταν έχουν λίγο ελεύθερο χρόνο.

Τι θα μπορούσε να κάνει στο ρόλο της ως Πρώτη Κυρία; 
Προφανώς, ως δασκάλα, έχει ορισμένες ηγετικές δεξιότητες.

«Ως δασκάλα γνωρίζω καλά τους νέους και νομίζω ότι είναι σημαντικό να τους έχουμε κατά νου» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Paris Match.

«Θα αγωνιστώ για την εκπαίδευσή τους (…). Αν τους αφήσουμε έτσι, τότε όλα θα καταστραφούν».

Πηγή: The Local

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου